


Mansikkamehu
24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h 0 min
Perinteinen mansikkamehu vie ajatukset mummolaan. Tämä makea marjamehu sopii täydellisesti lettukesteille!
Reseptin ainekset
10 annosta
1 l
vettä
3 l
mansikoita
1 ½ tl
sitruunahappoa
2 ½ dl
sokeria
Mansikkamehu – ohje:
- Kiehauta vesi ja jäähdytä se.
- Survo peratut marjat soseeksi ja kaada päälle jäähtynyt vesi.
- Liuota sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja kaada se marjaseokseen auttamaan mehun irtoamista.
- Anna marjaseoksen mehustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.
- Valuta mehu siivilän läpi (tarvittaessa kahteen kertaan) ja mittaa mehu. Lisää haluamasi määrä sokeria mehuun ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- Pakasta mansikkamehu jääpalamuotteihin tai pakasterasioihin.
Vinkki!
Jos et pakasta mansikkamehua, lisää säilöntäainetta varmistamaan säilyminen. Pullota mehu puhtaisiin, kylmiin pulloihin ja säilytä viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat