Maku

Mansikkamehu

24 h 40 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0

Perinteinen mansikkamehu vie ajatukset mummolaan. Tämä makea marjamehu sopii täydellisesti lettukesteille!
Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 30 dlmansikoita
  • 1 1/2 tlsitruunahappoa
  • 2 1/2 dlsokeria

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Kiehauta vesi ja jäähdytä se.

Survo peratut marjat soseeksi ja kaada päälle jäähtynyt vesi.

Liuota sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja kaada se marjaseokseen auttamaan mehun irtoamista.

Anna marjaseoksen mehustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.

Valuta mehu siivilän läpi (tarvittaessa kahteen kertaan) ja mittaa mehu. Lisää haluamasi määrä sokeria mehuun ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

Pakasta mansikkamehu jääpalamuotteihin tai pakasterasioihin.

•Jos et pakasta mansikkamehua, lisää säilöntäainetta varmistamaan säilyminen. Pullota mehu puhtaisiin, kylmiin pulloihin ja säilytä viileässä.

MITÄ PIDIT?
4