Mansikkamehu
24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
24 h Perinteinen mansikkamehu vie ajatukset mummolaan. Tämä makea marjamehu sopii täydellisesti lettukesteille!
GL
KA
LA
MA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.8.2008

Mansikkamehu
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 lvettä
- 3 lmansikoita
- 1 ½ tlsitruunahappoa
- 2 ½ dlsokeria
Mansikkamehu – ohje:
- Kiehauta vesi ja jäähdytä se.
- Survo peratut marjat soseeksi ja kaada päälle jäähtynyt vesi.
- Liuota sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja kaada se marjaseokseen auttamaan mehun irtoamista.
- Anna marjaseoksen mehustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita välillä muutaman kerran.
- Valuta mehu siivilän läpi (tarvittaessa kahteen kertaan) ja mittaa mehu. Lisää haluamasi määrä sokeria mehuun ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- Pakasta mansikkamehu jääpalamuotteihin tai pakasterasioihin.
Vinkki!
Jos et pakasta mansikkamehua, lisää säilöntäainetta varmistamaan säilyminen. Pullota mehu puhtaisiin, kylmiin pulloihin ja säilytä viileässä.