


Manhattan – ruskan sävyinen klassikkojuoma valmistetaan viskistä ja vermutista
Manhattan on klassinen yhdistelmä viskiä, makeaa vermuttia ja karvasta angosturaa. 1800-luvulla kehitetty cocktail kuuluu maailman tunnetuimpien drinkkien joukkoon.
Manhattan – klassikkodrinkki suoraan New Yorkin sydämestä
Perinteisesti Manhattan sekoitetaan amerikkalaisesta ruisviskistä, italialaisesta vermutista ja angosturasta tai muusta katkerosta eli bitteristä. Makea vermutti tasapainottaa ruisviskin paahteista makua ja katkero lisää mukaan moniulotteisuutta. Ruisviskin sijaan drinkissä voi käyttää myös bourbonia. Viski ja punainen vermutti antavat juomalle syvän meripihkanruskean sävyn. Drinkki viimeistellään cocktailkirsikalla tai sitruunankuorella ja tarjoillaan viilennetystä cocktail- tai martinilasista.
Drinkin uskotaan saaneen alkunsa New Yorkissa 1800-luvun lopulla. Tarinan mukaan Winston Churchillin äiti, Jennie Jerome Churchill, järjesti juhlat Manhattan Clubilla, jossa cocktailia valmistettiin ensimmäisen kerran. Sittemmin Manhattanista on tullut yksi maailman suosituimmista viskidrinkeistä.
Manhattan – ohje:
- Jäähdytä cocktail-lasi halutessasi jääkaapissa.
- Mittaa viski, vermutti, angostura ja jäitä erilliseen sekoituslasiin ja sekoita.
- Siivilöi juoma viilennettyyn cocktail-lasiin ja koristele juoma cocktailkirsikalla.