
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gnaudanmaksaa (viipaleina)
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Kastike
- 2 dlruokakermaa
- 1 rklvaaleaa kastikesuurustetta
- 1 tlsokeria
- 1 tlmeiramia
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Haudutettu sipuli
- 2 kplsipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 dlvettä
- 2 rklsiirappia
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Valmista ensin aterian muut osat, haudutettu sipuli ja peruna-hernesose, katso vinkki. Maksapihvit kastikkeineen valmistuvat nopeasti lopuksi.
Valmista haudutettu sipuli. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on kuultavaa. Mittaa pannulle vesi ja siirappi (voit korvata siirapin punaviini- tai balsamietikalla ja 1–2 rkl:lla sokeria). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes sipuli on pehmeää. Tarkista maku.
Kuumenna rasva pannulla ja nosta pihvit pannulle. Paista pihvit kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarkista kypsyys leikkaamalla pihvistä pala. Sisus saa olla vähän punertava, mutta ei verinen. Älä kypsennä liikaa, ettei pihveistä tule kuivia ja sitkeitä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Pidä maksapihvit lämpiminä alumiinifolion alla, kunnes kastike on valmista.
Lisää pannulle kerma. Anna kiehua kokoon (tai lisää noin 1 rkl suurustetta). Mausta, hiero yrttimauste hienoksi kämmenten välissä ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Tarjoa kuumat maksapihvit haudutetun sipulin, kastikkeen sekä peruna-hernesoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.