Maku

Makkarakeitto

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
LA
MA
MU
3.8
3
Julkaistu: 17.10.2012


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gperunaa
  • 200 gporkkanaa
  • 200 glanttua
  • 150 gjuuriselleriä
  • 1 kplpurjoa
  • 10 dllihalientä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 500 glenkkimakkaraa
  • 4 rklpersiljaa
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa porkkanat, lanttu ja selleri tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele perunat hieman isommiksi paloiksi. (Voit tarvittaessa upottaa perunapalat kylmään veteen tummumisen estämiseksi.) Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää mausteet ja juurekset. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää perunat ja jatka keittämistä 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi makkara. Paahda makkarat pannulla ilman rasvaa.

Kumoa makkarat keittoon ja kiehauta. Mausta makkarakeitto lopuksi persiljalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makkarakeittoon suolaa.

3 kommenttia