Kotivinkki

Cajunmaustettu makkara-kasvispannu on oodi helpolle ja hilpeän hyvälle grilliruualle

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Värikäs makkara-kasvispannu koostuu makkarasta, jättiravunpyrstöistä, perunasta ja rapsakoita kesäkasviksista. Makumaailmaan takaa täyteläinen cajunmausteseos.
0
0
Julkaistu: 12.7.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkypsiä uusia perunoita
  • 200 gjättikatkarapuja (pakaste)
  • 4grillimakkaraa (esim. Kariniemen kana-pekoni)
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 2kesäsipulia varsineen
  • 1punainen paprika
  • 1keltainen paprika
  • 3porkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Cajunmausteseos

  • 1½ tlpaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsipulijauhetta
  • ½ tlvalkosipulijauhetta
  • ½ tlcayennepippuria
  • ½ tloreganoa
  • ½ tltimjamia
Tulosta

Makkara-kasvispannu valmistuu näin:

  1. Sulata ravut hitaasti jääkaapissa ja valuta hyvin. Sekoita mausteseos (voit käyttää myös valmista cajunmaustetta).
  2. Puolita isoimmat perunat ja viipaloi kesäkurpitsa. Viipaloi sipulit ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise porkkanat pituussuunnassa.
  3. Paista ensin makkarat ruskeiksi. Siirrä pois pannulta. Paista raa’at ravut kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin, siirrä sivuun. Kypsät ravut voit lisätä vasta lopuksi pannulle kuumenemaan.
  4. Lisää öljyä pannulle ja paista perunoihin ja porkkanoihin ruskea pinta. Lisää myös kesäkurpitsat ja paprikat. Paista sekoitellen, kunnes ne saavat väriä. Lisää sipulit ja kääntele vielä pari minuuttia.
  5. Lisää makkarat ja ravut takaisin pannulle ja mausta lopuksi mausteseoksella. Mausta aluksi vain osalla mausteseoksesta ja tarjoa loppu erikseen, jolloin jokainen ruokailija voi lisätä sitä halutessaan.

Vinkki!

Oikaise ja käytä mausteena kaupan valmista cajun-mausteseosta.Vaihda makkarat kasvismakkaroihin tai mausteisiin raakamakkaroihin.
Kommentoi »