Ruoka
Kotivinkki

Koko perheen arkiruokasuosikki: liha-makaronilaatikko

1 h 20 min
0
0

Koko perheen arkiruokasuosikki: liha-makaronilaatikko

Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Kypsennä makaronilaatikko uunissa miedolla lämmöllä, niin munamaito hyytyy parhaiten. Kiireellä syntyy vain vetistä laatikkoa.

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gmakaronia (5 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • vettä
  • 2keskikokoista sipulia
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlvalkopippuria
  • 1 ½ tlpaprikajauhetta
  • 2kananmunaa
  • 6 dlmaitoa

Pinnalle

  • juustoraastetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h
  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla ja mausta. Sekoita jauhelihaseos makaronien kanssa.
  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito. Kaada liha-makaroniseos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Voit myös sekoittaa juustoraastetta makaronien joukkoon.
  4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun munamaito on täysin hyytynyt. Tarjoa salaatin ja ketsupin kera.

Vinkkejä!

Keitä pastat hieman koviksi, eli al dente. Ne nimittäin kypsyvät vielä uunissa.

Valmista kerralla useampi laatikko. Pakasta laatikot annosrasioissa kiirepäiviä varten.

Värikkäämmän makaronilaatikon saat lisäämällä porkkanaraastetta, kesäkurpitsaraastetta, sieniä, maissia tai vaikka paprikaa.

Tuoreet yrtit erilaiset mausteet tuovat uutta makua perinteiseen makaronilaatikkoon.

Kokeile pastoja: kuviolliset pastat ja värikkäät makaronit ilahduttavat pieniä ruokailijoita.

Juustoilla saat makuun vaihtelua.

Munaton versio syntyy maitojauhe-vesiseoksella tai soija-, kaura-, tai riisijuomalla, joka on suurustettu soijajauhoilla.

MITÄ PIDIT?
0