


Koko perheen arkiruokasuosikki: jauheliha-makaronilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kypsennä jauheliha-makaronilaatikko uunissa miedolla lämmöllä, niin munamaito hyytyy parhaiten. Kiireellä syntyy vain vetistä laatikkoa.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
makaronia (5 dl)
1 tl
suolaa
vettä
2
keskikokoista sipulia
400 g
naudan paistijauhelihaa
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
1 ½ tl
paprikajauhetta
2
kananmunaa
6 dl
maitoa
Pinnalle
juustoraastetta
Jauheliha-makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lähes kypsät makaronit lävikköön.
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla ja mausta. Sekoita jauhelihaseos makaronien kanssa.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito. Kaada liha-makaroniseos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Voit myös sekoittaa juustoraastetta makaronien joukkoon.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun munamaito on täysin hyytynyt. Tarjoa salaatin ja ketsupin kera.
Vinkit!
- Keitä pastat hieman koviksi, eli al dente. Ne nimittäin kypsyvät vielä uunissa.
- Valmista kerralla useampi laatikko. Pakasta laatikot annosrasioissa kiirepäiviä varten.
- Värikkäämmän makaronilaatikon saat lisäämällä porkkanaraastetta, kesäkurpitsaraastetta, sieniä, maissia tai vaikka paprikaa.
- Tuoreet yrtit erilaiset mausteet tuovat uutta makua perinteiseen makaronilaatikkoon.
- Kokeile erilaisia pastoja: kuviolliset pastat ja värikkäät makaronit ilahduttavat pieniä ruokailijoita.
- Juustoilla saat makuun vaihtelua.
- Munaton versio syntyy maitojauhe-vesiseoksella tai soija-, kaura-, tai riisijuomalla, joka on suurustettu soijajauhoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat