


Täyteläinen maissirisotto koukuttaa! Tarjoile kultainen ruoka rapean punaviinietikkapekonin kanssa
40 min
Makeista maissinjyvistä syntyy risotto, josta haaveilet pian uudestaan. Tarjoa maissirisotto rapean punaviinietikkapekonin kera. Herkullisimman risoton saat käyttämällä kotimaista, makeaa maissia. Se kypsyy elokuussa, ja satokausi kestää vain lyhyen hetken.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
maissintähkää (tai 200 g pakastemaissia)
6–7 dl
kasvis- tai kanalientä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
risottoriisiä (esim. Arborio)
1 dl
valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl
voita
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Punaviinietikkapekoni
170 g
pekonia
1–2 rkl
punaviinietikkaa
Maissi-pekonirisotto – ohje:
- Tee viinietikkapekoni. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois ja lisää etikka. Jatka paistamista, kunnes etikka on haihtunut.
- Poista maissintähkistä lehdet ja vihneet. Pidä maissin toisesta päästä kiinni ja paina toinen pää kiinni leikkuulautaan. Leikkaa maissin siemenet veitsellä irti. Tee samoin toiselle maissille.
- Soseuta 2/3 maissista sauvasekoittimella.
- Kuumenna liemi kattilassa ja pidä lämpimänä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää riisi ja jatka kypsennystä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna kiehahtaa.
- Lisää lientä vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki liemi on käytetty. Tarkista kypsyys. Riisiin kuuluu jäädä purutuntumaa.
- Lisää soseutettu maissi sekä maissinjyvät. Lisää parmesaani ja voi. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa risotto punaviinietikkapekonin kanssa.
Vinkki!
Kasvisversiossa pekonin tilalle sopivat aurinkokuivatut tomaatit. Paista kuutioituja tomaatteja hetki pannulla öljyssä. Mausta lopuksi punaviinietikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat