Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mainen isoäidin hummeriresepti

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
20.8.2012
Reseptin ainekset
2 annosta
2 kpl
hummeria (pakaste)
200 g
voita
1 dl
sitruunamehua
4 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
4 rkl
tuoretta basilikaa
1/4 tl
suolaa

Mainen isoäiti käytti reseptissään eläviä hummereita, mutta valmiiksi keitetyt pakastehummerut käyvät ohjeeseen mainiosti.

Sulata voi juoksevaksi ja lisää siihen sitruunamehu, valkosipulimurska, basilikasilppu ja suola.

Aseta hummerit selälleen ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista hummerin vatsalaukku ja suoli (löydät ne helposti värin perusteella, kaiken harmaan värisen voit poistaa, herkullinen liha on vaaleaa). Voitele lihapinta voiseoksella ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Grillaan hummerit parilapannulla tai grillissä ensin lihapuoli alaspäin noin 4 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin ja kaadahummereiden päälle jäljelä oleva voikastike. Jatka hummerien grillaamista vielä 3-5 minuuttia. (Tuore hummeri vaatii pidemmän grillauksen, mutta pakastehummereiden liha on jo kypsynyt keitettäessä ja lämpö sitkistää lihan.)

Tarjoile Mainen isoäidin hummerit patongin, sitruunalohkojen ja sitruunamajoneesin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt