Maku

Mainen isoäidin hummeriresepti

1 h 20 min
4.4
0

Mainen isoäidin hummeriresepti

MU
GL
0
4.4
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplhummeria (pakaste)
  • 200 gvoita
  • 1 dlsitruunamehua
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 4 rkltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Mainen isoäiti käytti reseptissään eläviä hummereita, mutta valmiiksi keitetyt pakastehummerut käyvät ohjeeseen mainiosti.

Sulata voi juoksevaksi ja lisää siihen sitruunamehu, valkosipulimurska, basilikasilppu ja suola.

Aseta hummerit selälleen ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista hummerin vatsalaukku ja suoli (löydät ne helposti värin perusteella, kaiken harmaan värisen voit poistaa, herkullinen liha on vaaleaa). Voitele lihapinta voiseoksella ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Grillaan hummerit parilapannulla tai grillissä ensin lihapuoli alaspäin noin 4 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin ja kaadahummereiden päälle jäljelä oleva voikastike. Jatka hummerien grillaamista vielä 3-5 minuuttia. (Tuore hummeri vaatii pidemmän grillauksen, mutta pakastehummereiden liha on jo kypsynyt keitettäessä ja lämpö sitkistää lihan.)

Tarjoile Mainen isoäidin hummerit patongin, sitruunalohkojen ja sitruunamajoneesin kera.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä