Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Maapähkinävoinuudelit – loihdi herkullinen pikalounas nuudeleista ja maapähkinävoin jämistä
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervon maapähkinävoinuudelit valmistuvat jääkaapin tähteistä. ”Olen hyvä loihtimaan lounaita siitä, mitä jääkaapissa on. Maapähkinävoinuudelit saivat alkunsa pähkinävoipurkin jämistä”, Elina kertoo.
Reseptin ainekset
2–3 annosta
300 g
parsakaalia
3 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
mustapippuria
Kastike
1 dl
maapähkinävoita
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
hunajaa
1 rkl
seesamiöljyä
4 rkl
vettä
Lisäksi
225 g
riisinuudeleita
1 dl
suolapähkinöitä rouhittuna
Maapähkinävoinuudelit valmistuvat näin:
- Huuhtele parsakaalit ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. Laita palat kulhoon, lisää öljy, suola ja rouhaise mustapippuria päälle. Levitä palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes parsakaali on hieman pehmennyt ja saanut väriä.
- Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jos koostumus on liian tanakkaa, lisää tilkka vettä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetut nuudelit kastikkeen joukkoon, sekoita. Lisää parsakaalipalat ja rouhitut suolapähkinät.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat