Maapähkinävoinuudelit – loihdi herkullinen pikalounas nuudeleista ja maapähkinävoin jämistä
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minRuokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervon maapähkinävoinuudelit valmistuvat jääkaapin tähteistä. ”Olen hyvä loihtimaan lounaita siitä, mitä jääkaapissa on. Maapähkinävoinuudelit saivat alkunsa pähkinävoipurkin jämistä”, Elina kertoo.
KA
GL
MU
MA
5
Kuvat
Julkaistu 5.1.2022

Maapähkinävoinuudelit – loihdi herkullinen pikalounas nuudeleista ja maapähkinävoin jämistä
Reseptin ainekset (2–3 annosta )
- 300 g parsakaalia
- 3 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 1 dl maapähkinävoita
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl vettä
Lisäksi
- 225 g riisinuudeleita
- 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
Maapähkinävoinuudelit valmistuvat näin:
- Huuhtele parsakaalit ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. Laita palat kulhoon, lisää öljy, suola ja rouhaise mustapippuria päälle. Levitä palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes parsakaali on hieman pehmennyt ja saanut väriä.
- Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jos koostumus on liian tanakkaa, lisää tilkka vettä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetut nuudelit kastikkeen joukkoon, sekoita. Lisää parsakaalipalat ja rouhitut suolapähkinät.

Yksisarvisnuudelit ovat söpöin ruoka ikinä! Kokeile hauskaa väritaikatemppua ja tarjoile nuudelit liiloina ja pinkkeinä
Kotivinkki

Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella
Maku

Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
Kotivinkki

Pikaramen – oikaise hieman ja valmista japanilainen nuudelikeitto vain 20 minuutissa
Kotivinkki

Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Maku

Nuudelipihvit – paista maapähkinävoin mehevöittämiin pihveihin koukuttavan rapea pinta ja nauti!
Kotivinkki

Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
Kotivinkki

Broileri-nuudelikeitto – täyteläinen maapähkinävoi nostaa nopean sopan uudelle tasolle
Maku