Maku

Maapähkinävoinuudelit – loihdi herkullinen pikalounas nuudeleista ja maapähkinävoin jämistä

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervon maapähkinävoinuudelit valmistuvat jääkaapin tähteistä. ”Olen hyvä loihtimaan lounaita siitä, mitä jääkaapissa on. Maapähkinävoinuudelit saivat alkunsa pähkinävoipurkin jämistä”, Elina kertoo.
KA
GL
MU
MA
0
0
Julkaistu: 5.1.2022


Ainekset (2–3 annosta )

  • 300 g parsakaalia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 4 rkl vettä

Lisäksi

  • 225 g riisinuudeleita
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
Tulosta

Maapähkinävoinuudelit valmistuvat näin:

  1. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. Laita palat kulhoon, lisää öljy, suola ja rouhaise mustapippuria päälle. Levitä palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes parsakaali on hieman pehmennyt ja saanut väriä.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jos koostumus on liian tanakkaa, lisää tilkka vettä.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetut nuudelit kastikkeen joukkoon, sekoita. Lisää parsakaalipalat ja rouhitut suolapähkinät.
Kommentoi »