


Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Maapähkinäkana valmistuu näppärästi yhdessä padassa ja hautuu esivalmistelujen jälkeen herkulliseksi kuin itsestään. Loppusilauksen tämä suloinen lohturuoka saa suolapähkinöistä ja tuoreesta korianterista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Maapähkinäkana
4
broilerinfileetä
1 (500 g)
bataatti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jeeraa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
1 dl
tomaattipyreetä
1 dl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
5 dl
vettä
3 rkl
kanafondia
Lisäksi
1 dl
suolapähkinöitä
½ rku
korianteria
Maapähkinäkana valmistetaan näin:
- Leikkaa broilerinfileet 3–4 osaan. Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista broileripalat molemmilta puolilta. Kuullota padassa myös bataatit ja sipulit.
- Lisää pataan inkivääri, kuivamausteet, tomaattipyree ja maapähkinävoi sekä vesi ja fondi.
- Hauduta pataa kannen alla 20 minuuttia. Viimeistele pata rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat