Kotivinkki

Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Maapähkinäkana valmistuu näppärästi yhdessä padassa ja hautuu esivalmistelujen jälkeen herkulliseksi kuin itsestään. Loppusilauksen tämä suloinen lohturuoka saa suolapähkinöistä ja tuoreesta korianterista.
4
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

Maapähkinäkana

  • 4broilerinfileetä
  • 1 (500 g)bataatti
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljeeraa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ¼ tlchilihiutaleita
  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1 dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
  • 5 dlvettä
  • 3 rklkanafondia

Lisäksi

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Maapähkinäkana valmistetaan näin:

  1. Leikkaa broilerinfileet 3–4 osaan. Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broileripalat molemmilta puolilta. Kuullota padassa myös bataatit ja sipulit.
  3. Lisää pataan inkivääri, kuivamausteet, tomaattipyree ja maapähkinävoi sekä vesi ja fondi.
  4. Hauduta pataa kannen alla 20 minuuttia. Viimeistele pata rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »