3,9(15)
Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Maapähkinäkana valmistuu näppärästi yhdessä padassa ja hautuu esivalmistelujen jälkeen herkulliseksi kuin itsestään. Loppusilauksen tämä suloinen lohturuoka saa suolapähkinöistä ja tuoreesta korianterista.
3.2.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Maapähkinäkana
4broilerinfileetä
1 (500 g)bataatti
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1 rklinkivääriä raastettuna
2 rkloliiviöljyä
1 tljeeraa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
¼ tlchilihiutaleita
1 dltomaattipyreetä
1 dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
5 dlvettä
3 rklkanafondia
Lisäksi
1 dlsuolapähkinöitä
½ rkukorianteria

Maapähkinäkana valmistetaan näin:

  1. Leikkaa broilerinfileet 3–4 osaan. Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista broileripalat molemmilta puolilta. Kuullota padassa myös bataatit ja sipulit.
  3. Lisää pataan inkivääri, kuivamausteet, tomaattipyree ja maapähkinävoi sekä vesi ja fondi.
  4. Hauduta pataa kannen alla 20 minuuttia. Viimeistele pata rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo