Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minMaapähkinäkana valmistuu näppärästi yhdessä padassa ja hautuu esivalmistelujen jälkeen herkulliseksi kuin itsestään. Loppusilauksen tämä suloinen lohturuoka saa suolapähkinöistä ja tuoreesta korianterista.
4.1
Kuvat
Julkaistu 3.2.2020

Maapähkinäkana – lempeän tulinen kanapata lennähtää suoraan lempiruokien sarjaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Maapähkinäkana
- 4broilerinfileetä
- 1 (500 g)bataatti
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rklinkivääriä raastettuna
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tljeeraa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ¼ tlchilihiutaleita
- 1 dltomaattipyreetä
- 1 dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
- 5 dlvettä
- 3 rklkanafondia
Lisäksi
- 1 dlsuolapähkinöitä
- ½ rkukorianteria
Maapähkinäkana valmistetaan näin:
- Leikkaa broilerinfileet 3–4 osaan. Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista broileripalat molemmilta puolilta. Kuullota padassa myös bataatit ja sipulit.
- Lisää pataan inkivääri, kuivamausteet, tomaattipyree ja maapähkinävoi sekä vesi ja fondi.
- Hauduta pataa kannen alla 20 minuuttia. Viimeistele pata rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.

Butter chicken eli intialainen voikana
Maku

One pot -kanapata – vartissa lautasilla ja vain yksi kattila tiskiä
Kotivinkki

Masala-kastike – täyteläinen ja lempeästi tulinen intialaisen keittiön klassikko
Kotivinkki

Broilerikeitto kookosmaitoon – thaityylisessä sopassa maistuvat curry, kurkuma ja korianteri
Kotivinkki

Broilerin fileepihvit – herkullisen maun salaisuus piilee mausteisessa marinadissa
Kotivinkki

Broilerinakki-kasviscurry – onko tässä koko perheen uusi suosikkiruoka?
Maku

Sitruunainen broileripata ja parmesaaniperunat
Maku

Tuliset kanankoivet ja mangosalsa – paahda näitä kerralla kunnon satsi!
Maku