Maku

Lohipyörykät

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
3.8
8
Julkaistu: 26.10.2011


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • 500 glohifileetä
  • 1/2 dlkorppujauhoja (ruis)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Sitruuna-jogurttikastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsinappia (makeaa)
Tulosta

Poista kalasta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää ruiskorppujauhot, muna, sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin lohipyöryköitä leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä kalapullat 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa lohipyöryköiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

8 kommenttia