Lohipyörykät

40 min
3.8
8

Lohipyörykät

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 glohifileetä
  • 1/2 dlkorppujauhoja (ruis)
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Sitruuna-jogurttikastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsinappia (makeaa)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Poista kalasta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää ruiskorppujauhot, muna, sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin lohipyöryköitä leivinpaperoidulle pellille. Kypsennä kalapullat 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa lohipyöryköiden lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä