Maku

Lohiceviche

4 h 30 min
4
1

Lohiceviche

MU
1
4
Teksti Claes Olsson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 glohifileetä
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 2 rklruohosipulia
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • 1 dlgreippitäysmehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 8 kplruisleipäviipaletta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli.

Pane lohikuutiot astiaan, jossa on tiivis kansi. Purista greippimehu lohikuutioiden päälle. Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sipulisilppu ja yrtit. Mausta ripauksella suolalla ja sokerilla.

Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi. Kääntele astiaa pari kertaa, jotta kaikki kalapalat maustuvat.

Paista ruisleivät voissa paistinpannulla tai paahda paahtimessa.

Tarjoile kylmä lohiceviche lämpimän ruisleivän päällä. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, rouhitulla mustapippurilla ja tillin oksalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä