


Lohiceviche – limen raikastama kalaherkku valmistuu helposti myös kotikeittiössä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Lohicevichen juuret löytyvät Etelä-Amerikasta. Limen mehulla kypsytetyt lohipalat saavat tässä reseptissä seurakseen sinapinsiemeniä, ruohosipulia ja retiisiä. Tarjoa lohiceviche suomalaisittain näkkärin kera tai perinteiseen tyyliin nachojen kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Lohiceviche
500 g
lohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1½ tl
hienoa merisuolaa
1½ dl
limen mehua (4–5 limeä)
5
retiisiä
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
1 tl
sinapinsiemeniä
⅓ tl
sokeria
⅓ tl
mustapippuria
Lisäksi
ohutta näkkileipää
Lohiceviche – ohje:
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta suolalla.
- Purista limeistä mehu. Kaada mehu kalapalojen päälle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Viipaloi retiisit ja hienonna ruohosipuli. Murskaa sinapinsiemeniä hiukan.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä puoli tuntia.
- Tarjoa lohiceviche näkkileivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat