Kotivinkki

Lohiceviche – limen raikastama kalaherkku valmistuu helposti myös kotikeittiössä

1 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen1 h
Lohicevichen juuret löytyvät Etelä-Amerikasta. Limen mehulla kypsytetyt lohipalat saavat tässä reseptissä seurakseen sinapinsiemeniä, ruohosipulia ja retiisiä. Tarjoa lohiceviche suomalaisittain näkkärin kera tai perinteiseen tyyliin nachojen kanssa.
MU
4.33
1
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6 annosta)

Lohiceviche

  • 500 glohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
  • 1 ½ tlhienoa merisuolaa
  • 1 ½ dllimen mehua (4–5 limeä)
  • 5retiisiä
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • ⅓ tlsokeria
  • ⅓ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ohutta näkkileipää
Tulosta

Lohiceviche valmistuu näin:

  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta suolalla.
  2. Purista limeistä mehu. Kaada mehu kalapalojen päälle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Viipaloi retiisit ja hienonna ruohosipuli. Murskaa sinapinsiemeniä hiukan.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä puoli tuntia.
  5. Tarjoa lohiceviche näkkileivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.33