


Lindströmin mureke ja perunamuusi
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Perinteisen lihamurekkeen maukkaampi versio syntyy, kun maustat murekemassan punajuurelle lindströminpihvien tapaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
sipulia
2 kpl
punajuurta
1 kpl
porkkanaa
1 kpl
munaa
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 rkl
kapriksia
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Perunamuusi
800 g
perunaa
3 dl
kevytmaitoa
1 tl
suolaa
3 dl
vettä
Näin valmistuu Lindströmin mureke:
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.
Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, kasvikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
Kumoa Lindströmin mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä mureketta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita noin 20 minuuttia.
Kaada vesi pois. Soseuta perunat maidon kanssa, mausta muusi suolalla.
Tarjoa Lindströmin mureke perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat