Maku

Lindströmin mureke ja perunamuusi

1 h 10 min
4.1
3

Lindströmin mureke ja perunamuusi

Perinteisen lihamurekkeen maukkaampi versio syntyy, kun maustat murekemassan punajuurelle lindströminpihvien tapaan.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplpunajuurta
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplmunaa
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 rklkapriksia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Perunamuusi

  • 800 gperunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Näin valmistuu Lindströmin mureke:

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.

Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, kasvikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.

Kumoa Lindströmin mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä mureketta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita noin 20 minuuttia.

Kaada vesi pois. Soseuta perunat maidon kanssa, mausta muusi suolalla.

Tarjoa Lindströmin mureke perunamuusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä