4,1(17)
Lindströmin mureke ja perunamuusi
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Perinteisen lihamurekkeen maukkaampi versio syntyy, kun maustat murekemassan punajuurelle lindströminpihvien tapaan.
23.11.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dlvettä
1 dlkorppujauhoja
1 kplsipulia
2 kplpunajuurta
1 kplporkkanaa
1 kplmunaa
400 gsika-nautajauhelihaa
1 rklkapriksia
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Perunamuusi
800 gperunaa
3 dlkevytmaitoa
1 tlsuolaa
3 dlvettä

Näin valmistuu Lindströmin mureke:

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.

Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, kasvikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.

Kumoa Lindströmin mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä mureketta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita noin 20 minuuttia.

Kaada vesi pois. Soseuta perunat maidon kanssa, mausta muusi suolalla.

Tarjoa Lindströmin mureke perunamuusin kanssa.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.