Maku

Lindströmin mureke ja perunamuusi

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Perinteisen lihamurekkeen maukkaampi versio syntyy, kun maustat murekemassan punajuurelle lindströminpihvien tapaan.
4.1
3


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplpunajuurta
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplmunaa
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 rklkapriksia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Perunamuusi

  • 800 gperunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlvettä
Tulosta

Näin valmistuu Lindströmin mureke:

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.

Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, kasvikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.

Kumoa Lindströmin mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä mureketta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita noin 20 minuuttia.

Kaada vesi pois. Soseuta perunat maidon kanssa, mausta muusi suolalla.

Tarjoa Lindströmin mureke perunamuusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.06
3 kommenttia