Maku

Lentävä Jaakoppi (Flygande Jakob) on kaikkien lohturuokien äiti

35 min
4.33
0

Lentävä Jaakoppi (Flygande Jakob) on kaikkien lohturuokien äiti

GL
MU
0
4.33
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Lentävän Jaakopin (Flygande Jakob) alkuperäinen ohje julkaistiin ruotsalaisessa Allt om mat -lehdessä 1970-luvulla. Uuniruokaan käytettiin valmiiksi grillattua broileria, pekonia, banaania ja suolapähkinöitä, ja se maustettiin italialaisella salaattimausteseoksella. Makuyhdistelmä ei jätä ketään kylmäksi. Nyt kokataan versio uunissa kypsennetyistä broilerin koipireisistä.

Ainekset (4 annosta)

  • 4kypsää broilerin koipireisipalaa
  • 2 tlVälimeren yrttimaustesekoitusta
  • 4 rklchiliketsuppia tai sweet chilikastiketta
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2banaania
  • 4-6 viipalettapekonia
  • 1 dlsuolattuja cashew- tai maapähkinöitä

Lisäksi

  • 6 dlkeitettyä riisiä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jakob valmistuu näin:

  1. Irrota broilerista nahka ja irrota liha luista. Pane lihat uunivuokaan ja mausta yrttimaustesekoituksella.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon chilikastike. Kaada kermaseos broilerin päälle. Lisää pinnalle viipaloidut banaanit ja pekonit joko kokonaisina tai silputtuina. Ripottele pinnalle pähkinät.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lentävä Jaakoppi keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.33