


Lusikoi lämpöä
Lehtikaali-savulohikeitto on kaikkea mitä hyvältä keitolta kaipaat – maistuu niin arkena kuin viikonloppuna
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Caldo verde -tyylinen kalakeitto on kasvista pullollaan. Pehmeäksi keittynyt jauhoinen peruna sakeuttaa keiton ja savukala antaa reilusti makua. Lehtikaali kypsyy maukkaassa liemessä mukavan pehmeäksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2–3 (400 g)
perunaa (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)
1 ps (100 g)
lehtikaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
tomaatti
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1½ l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 pkt (200 g)
lämminsavulohta
½ rku
tilliä
Lisäksi
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
kuivattuja chilihiutaleita
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
suolaa
Lehtikaali-savulohikeitto – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Poista lehtikaalista paksut keskiruodit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunanmehu.
- Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa, lisää sipulit, valkosipulit, hienonnetut kaalinvarret ja perunat. Kuullota muutaman minuutti. Lisää tomaattikuutiot ja jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Kaada vesi kattilaan, murenna liemikuutiot joukkoon ja lisää laakerinlehdet. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet pehmeiksi.
- Ota kattila liedeltä. Soseuta keittoa survimella niin, että osa perunoista soseutuu ja suurustaa keiton ja osa jää kokonaisiksi.
- Laita kattila takaisin liedelle, lisää lehtikaalisuikaleet ja murennettu kala. Lisää vähän vettä tarvittaessa. Keitä 10 minuuttia. Mausta keitto sitruunanmehulla ja tillillä.
- Yhdistä öljy ja mausteet pienessä kattilassa. Lämmitä seosta liedellä hetki ja ota sivuun. Lusikoi mausteöljyä keittoannoksiin tai lisää se suoraan keittokattilaan ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat