Latva-artisokka ja kuohkea sitruunakastike

1 h
4.7
0

Latva-artisokka ja kuohkea sitruunakastike

GL
KA
MU
0
4.7
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kuohkea sitruunakastike

  • 1 kplsitruunaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlkuivaa siideriä
  • 30 gvoita
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 rkltuoretta kirveliä (silputtuna)
  • 1 rklruohosipulia (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Latva-artisokat

  • 4 kpllatva-artisokkaa
  • 20 dlvettä
  • 1 1/2 rklsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa ohuesti, halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Pane kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja siideri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kuohkean kiisselimäistä. Älä keitä. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa voi kastikkeeseen. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää sitruuna-siideriseos joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Mausta suola- ja pippuriripauksella sekä yrttisilpuilla.

Typistä latva-artisokkien lehdet leikkaamalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Keitä latva-artisokkia koosta riippuen 20–40 minuuttia. Valuta hyvin.

Tarjoa latva-artisokkaa kuohkean sitruunakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä