Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Latva-artisokka ja kuohkea sitruunakastike

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
27.5.2006
Reseptin ainekset
4 annosta
Kuohkea sitruunakastike
1 kpl
sitruunaa
2 kpl
keltuaista
1 dl
kuivaa siideriä
30 g
voita
100 g
tuorejuustoa
1 rkl
tuoretta kirveliä (silputtuna)
1 rkl
ruohosipulia (silputtuna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Latva-artisokat
4 kpl
latva-artisokkaa
20 dl
vettä
1 1/2 rkl
suolaa

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa ohuesti, halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Pane kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja siideri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kuohkean kiisselimäistä. Älä keitä. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa voi kastikkeeseen. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää sitruuna-siideriseos joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Mausta suola- ja pippuriripauksella sekä yrttisilpuilla.

Typistä latva-artisokkien lehdet leikkaamalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Keitä latva-artisokkia koosta riippuen 20–40 minuuttia. Valuta hyvin.

Tarjoa latva-artisokkaa kuohkean sitruunakastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt