Maku

Lämpimät mozzarella-bruschetat

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Klassisesta bruschetasta saa ruokaisamman version paahtamalla leivän uunissa mozzarellan kera. Lämpimät mozzarella-bruschetat ovat uskomattoman herkullinen alkupala!
4.5
2
Julkaistu: 5.8.2016


Ainekset (8 kpl)

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1/4 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaaa
  • 1 rkloliiviöljyä (+ vähän voiteluun)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • ciabattaa
  • 250 gmozzarellaa
Tulosta

Valmista ensin tomaattiseos.

Leikkaa kirsikkatomatit neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, sekoita tomaattien joukkoon ja varo murskaamasta tomaatteja.

Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika, oliiviöljy, mustapippuri ja suola.

Anna seoksen levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen, voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä.

Leikkaa leivästä 6-8 viipaletta, aseta jokaisen viipaleen päällä mozzarellasiivuja.

Paahda leipiä uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Viimeistele leivät tomaattiseoksella. Tarjoile heti.

2 kommenttia