Lämpimät mozzarella-bruschetat

20 min
5
2

Lämpimät mozzarella-bruschetat

Klassisesta bruschetasta saa ruokaisamman version paahtamalla leivän uunissa mozzarellan kera. Lämpimät mozzarella-bruschetat ovat uskomattoman herkullinen alkupala!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1/4 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaaa
  • 1 rkloliiviöljyä (+ vähän voiteluun)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • ciabattaa
  • 250 gmozzarellaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista ensin tomaattiseos.

Leikkaa kirsikkatomatit neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, sekoita tomaattien joukkoon ja varo murskaamasta tomaatteja.

Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika, oliiviöljy, mustapippuri ja suola.

Anna seoksen levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen, voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä.

Leikkaa leivästä 6-8 viipaletta, aseta jokaisen viipaleen päällä mozzarellasiivuja.

Paahda leipiä uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Viimeistele leivät tomaattiseoksella. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä