Lamminpään Lumous

4
1

Lamminpään Lumous

Legendaarisen Juice Leskisen kehittelemä possuruoka tuo mieleen intialaisen ruoan. Monen tarinan mukaan tässä käytetään porsaan sisäfileetä mutta itse pidän rasvaisemmasta possusta ja käytin ylikypsää kylkeä
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gHK rypsipossua (sisäfileetä, ulkofileetä tai kylkeä)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rkldijon maalaissinappia
  • 1 kplkanelitanko
  • 2 tlraastettua inkivääriä
  • 1 tlcurryjauhetta
  • 1 tljauhettua kurkumaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 6 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 400 gmutti tomaattimurskaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

leikkaa liha valmiiksi annospaloiksi n.100g gramman paloihin

Paista lihoihin kuumalla pannulla värit pintaan öljyn kera

Nosta lihat sivuun odottamaan ja lisää pannulle tilkka öljyä, curry, kanelitanko, kurkuma ja inkivääri

Freesaa hetki mausteita ja lisää sitten panulle kerma ja keitä kermaa kokoon miedolla lämmöllä

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sekaan murskatut ja pieneksi silputut valkosipulinkynnet sekä sinappi

Kun kerma on paksuuntunut, niin lisää sekaan tomaattimurska, nosta lihat sekaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä n.15-20min

Tarjoa liha esim.riisin ja vihersalaatin kera

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä