Maku

Lakritsifudge

2 h 30 min
4.08
0

Lakritsifudge on lakufanin toivemakeinen, joka vie kielen todellakin mennessään! Makea ja rakenteeltaan pehmeä toffee keitetään kondensoidusta maidosta, kuohukermasta, ruokokidesokerista ja voista. Lopuksi makuaineeksi lisätään lakritsijauhetta. Halutessaan namit voi vielä kieritellä lakritsijauheessa. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (40 kpl)

  • 400 gkondensoitua maitoa (1 prk)
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 5 1/2 dlruokokidesokeria
  • 100 gvoita
  • 2 tllakritsijauhetta

Pinnalle

  • lakritsijauhetta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Vuoraa vuoka (n. 20 cm x 25 cm) leivinpaperilla.

Mittaa kaikki ainekset lakritsijauhetta lukuun ottamatta pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sokeri liukenee ja voi sulaa.

Nosta lämpötilaa, kunnes seos kiehuu. Keitä melko kovalla lämmöllä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 118 astetta. Käytä digitaalista lämpömittaria. Mittarin kärki ei saa osua kattilan pohjaan, jotta tulos ei ole virheellinen.

Voit tarkistaa lämpötilan myös kuulatestillä. Tiputa pisara seosta kylmään veteen. Jos seoksesta voi muotoilla pallon, se on sopivaa. Jos seos liukenee veteen, jatka vielä keittämistä.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu, nosta kattila pois levyltä.

Lisää lakritsijauhe ja sekoita voimakkaasti noin 10 minuuttia tai kunnes fudgemassa jäähtyy, muuttuu paksummaksi ja irtoaa kattilan reunoilta.

Levitä fudgemassa leivinpaperilla vuorattun vuokaan. Siirrä peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa kuutioiksi. Kierittele palat halutessasi lakritsijauheessa.

Säilytä fudge ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Makeinen säilyy hyvänä noin viikon verran.

MITÄ PIDIT?
4.08