


Lähi-idän kalapuikot – maukkaat herkkupalat maustetaan ras el hanoutilla ja appelsiinilla
45 min
Lähi-idän kalapuikot saavat makua ras el hanout -maustesekoituksesta ja appelsiinimehusta, joka takaa myös puikkojen täydellisen mehevän koostumuksen. Ohjeella syntyy 30 puikkoa, joten pienempää nälkää varten ohje kannattaa vaikkapa puolittaa.
Reseptin ainekset
30 kpl
Lähi-idän kalapuikot
800 g
vaaleaa kalaa (esim. haukea)
400 g
lohta tai kirjolohta
1½ dl
turkkilaista jogurttia
2 tl
suolaa
2 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
ras el hanout -maustesekoitusta
2 tl
appelsiinin kuorta raastettuna
1 rkl
appelsiinimehua
1 dl
lehtipersiljaa (hienonnettuna)
Lähi-idän kalapuikot valmistetaan näin:
- Poista kaloista ruodot ja nahat. Nosta kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta ”nakkeja”. Kypsennä ne käännellen pannulla voissa. Tarkista ensimmäisen puikon kypsyys ja maku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat