Lähi-idän kalapuikot – maukkaat herkkupalat maustetaan ras el hanoutilla ja appelsiinilla
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Lähi-idän kalapuikot saavat makua ras el hanout -maustesekoituksesta ja appelsiinimehusta, joka takaa myös puikkojen täydellisen mehevän koostumuksen. Ohjeella syntyy 30 puikkoa, joten pienempää nälkää varten ohje kannattaa vaikkapa puolittaa.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2020

Lähi-idän kalapuikot – maukkaat herkkupalat maustetaan ras el hanoutilla ja appelsiinilla
Reseptin ainekset (30 kpl)
Lähi-idän kalapuikot
- 800 gvaaleaa kalaa (esim. haukea)
- 400 glohta tai kirjolohta
- 1½ dlturkkilaista jogurttia
- 2 tlsuolaa
- 2 tljuustokuminaa
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
- 2 tlappelsiinin kuorta raastettuna
- 1 rklappelsiinimehua
- 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
Lähi-idän kalapuikot valmistetaan näin:
- Poista kaloista ruodot ja nahat. Nosta kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta ”nakkeja”. Kypsennä ne käännellen pannulla voissa. Tarkista ensimmäisen puikon kypsyys ja maku.

Kalapuikot – parhaita itse tehtyinä
Maku

Paremmat kalapuikot: ruiskuorrutettua kuhaa ja tillipestoa
Kotivinkki

Kotitekoiset kalapuikot
Maku

Rapeat kalapalat
Maku

Itämaiset kalapyörykät
Maku

Mausteiset kalapullat
Maku

Haukipihvit – simppelit pihvit saavat makua perunamuusista ja avokadokastikkeesta
Maku

Nopeat lohipullat
Kotivinkki