Kotivinkki

Lähi-idän kalapuikot – maukkaat herkkupalat maustetaan ras el hanoutilla ja appelsiinilla

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Lähi-idän kalapuikot saavat makua ras el hanout -maustesekoituksesta ja appelsiinimehusta, joka takaa myös puikkojen täydellisen mehevän koostumuksen. Ohjeella syntyy 30 puikkoa, joten pienempää nälkää varten ohje kannattaa vaikkapa puolittaa.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 27.1.2020


Ainekset (30 kpl)

Lähi-idän kalapuikot

  • 800 gvaaleaa kalaa (esim. haukea)
  • 400 glohta tai kirjolohta
  • 1½ dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
  • 2 tlappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 rklappelsiinimehua
  • 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Lähi-idän kalapuikot valmistetaan näin:

  1. Poista kaloista ruodot ja nahat. Nosta kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile massasta ”nakkeja”. Kypsennä ne käännellen pannulla voissa. Tarkista ensimmäisen puikon kypsyys ja maku.

Kommentoi »