Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kvinoarisotto – ylellisen täyteläinen arkiruoka valmistuu vähällä vaivalla

20 min

Kvinoarisotto on helppo ja nopsa arkiruoka, joka on valmis tarjottavaksi alle puolessa tunnissa. Huuhtaise kvinoa ennen kypsentämistä, jotta rakenteesta tulee miellyttävä. Kaurakerma ja parmesaani antavat kvinoarisotolle täyteläisen maun.

18.2.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Kvinoarisotto
2 dl
kvinoaa
1 ps (150 g)
pakastepinaattia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
voita
3 dl
kasvislientä
2 ½ dl
kaurakermaa (gluteeniton, jos tarve)
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
1 ps (70 g)
tuoretta babypinaattia
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja

Kvinoarisotto – ohje:

  1. Huuhdo kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Jos käytössäsi ei ole sopivaa siivilää, voit huuhdella kvinoan suodatinpussilla vuoratussa lävikössä.
  2. Sulata pakastepinaatti mikrossa tai anna olla huoneenlämmössä noin tunti.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
  4. Kuumenna voi paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon kvinoa, pakastepinaatti, kasvisliemi ja kaurakerma. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 12 minuuttia (tarkista kvinoan kypsennysaika pakkauksen kyljestä).
  5. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste sekä raastettu parmesaanijuusto. Risoton rakenne saa jäädä puuromaisen löysäksi.
  6. Lisää lopuksi joukkoon babypinaatti ja huuhdotut kirsikkatomaatit kokonaisina tai halkaistuina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt