


Kvinoarisotto – ylellisen täyteläinen arkiruoka valmistuu vähällä vaivalla
20 min
Kvinoarisotto on helppo ja nopsa arkiruoka, joka on valmis tarjottavaksi alle puolessa tunnissa. Huuhtaise kvinoa ennen kypsentämistä, jotta rakenteesta tulee miellyttävä. Kaurakerma ja parmesaani antavat kvinoarisotolle täyteläisen maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kvinoarisotto
2 dl
kvinoaa
1 ps (150 g)
pakastepinaattia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
voita
3 dl
kasvislientä
2 ½ dl
kaurakermaa (gluteeniton, jos tarve)
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
1 ps (70 g)
tuoretta babypinaattia
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kvinoarisotto – ohje:
- Huuhdo kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Jos käytössäsi ei ole sopivaa siivilää, voit huuhdella kvinoan suodatinpussilla vuoratussa lävikössä.
- Sulata pakastepinaatti mikrossa tai anna olla huoneenlämmössä noin tunti.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
- Kuumenna voi paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon kvinoa, pakastepinaatti, kasvisliemi ja kaurakerma. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 12 minuuttia (tarkista kvinoan kypsennysaika pakkauksen kyljestä).
- Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste sekä raastettu parmesaanijuusto. Risoton rakenne saa jäädä puuromaisen löysäksi.
- Lisää lopuksi joukkoon babypinaatti ja huuhdotut kirsikkatomaatit kokonaisina tai halkaistuina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat