Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Myskiä ja makkaraa

Kurpitsa-makkarapata – helppo pata valmistuu näppärästi tuoremakkarasta

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Mitä mausteisemman makkaran pataan pilkot, sen maukkaampi lopputulos. Myskikurpitsan makeahko aromaattinen maku ja napakka kypsentämistä kestävä rakenne sopii loistavasti pataruokiin.

21.9.2025

Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
tuoremakkaraa
1 (noin 1 kg)
myskikurpitsa
100 g
herkkusieniä
100 g
lehtikaalia
1
keltasipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
omenamehua
2 rkl
kokojyväsinappia
1 tl
kuivattua rakuunaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
riisiä tai (gluteenitonta) kauraa tai (gluteenitonta) leipää

Kurpitsa-makkarapata – ohje:

  1. Viipaloi makkarat. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja kuori, leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele herkkusienet, leikkaa paloiksi.
  2. Huuhtele lehtikaalit ja revi paloiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista tuoremakkarat öljyssä uuninkestävässä padassa. Lisää pataan sienet, kurpitsat, sipulit ja valkosipulit. Lisää omenamehu, sinappi, rakuuna ja suola. Kiehauta.
  4. Kypsennä liedellä keskilämmöllä poristen tai 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat kypsiltä.
  5. Lisää lehtikaalit, ja anna tekeytyä vielä viitisen minuuttia. Tarjoa makkarapata riisin, kauran tai tuoreen vaalean leivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt