


Myskiä ja makkaraa
Kurpitsa-makkarapata – helppo pata valmistuu näppärästi tuoremakkarasta
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mitä mausteisemman makkaran pataan pilkot, sen maukkaampi lopputulos. Myskikurpitsan makeahko aromaattinen maku ja napakka kypsentämistä kestävä rakenne sopii loistavasti pataruokiin.
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
tuoremakkaraa
1 (noin 1 kg)
myskikurpitsa
100 g
herkkusieniä
100 g
lehtikaalia
1
keltasipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
omenamehua
2 rkl
kokojyväsinappia
1 tl
kuivattua rakuunaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
riisiä tai (gluteenitonta) kauraa tai (gluteenitonta) leipää
Kurpitsa-makkarapata – ohje:
- Viipaloi makkarat. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja kuori, leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele herkkusienet, leikkaa paloiksi.
- Huuhtele lehtikaalit ja revi paloiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Ruskista tuoremakkarat öljyssä uuninkestävässä padassa. Lisää pataan sienet, kurpitsat, sipulit ja valkosipulit. Lisää omenamehu, sinappi, rakuuna ja suola. Kiehauta.
- Kypsennä liedellä keskilämmöllä poristen tai 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat kypsiltä.
- Lisää lehtikaalit, ja anna tekeytyä vielä viitisen minuuttia. Tarjoa makkarapata riisin, kauran tai tuoreen vaalean leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat