Maku

Kuorrutettu sipulikeitto

30 min
3.7
2

Kuorrutettu sipulikeitto

MU
GL
2
3.7
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsipulia
  • 50 gmargariinia (rasvaa 40 %)
  • 5 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä

Kuorrutus

  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista ne voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa kullanruskeiksi.
Lisää lihaliemi, suola, valkopippuri, timjami ja puserrettu valkosipulinkynsi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
Lisää mahdollinen viini.
Leikkaa leivän kovat reunat pois. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi.
Jaa keitto neljään uuninkestävään kulhoon. Ripottele leipäkuutiot ja juustoraaste päälle. Kuorruta keittoja hetki uunin grillivastuksen alla, kunnes ne saavat kauniin värin.
•Kuorrutetun sipulikeiton ohje löytyy 70-luvulla suositusta reseptilaatikosta. Reseptilaatikkoon kerättiin joka kuukausi uusi satsi reseptikortteja, jolloin laatikko täyttyi niistä hiljalleen. Reseptikortissa sanottiin sipulikeitosta näin: Silloin kun Pariisin halleja ei vielä ollut purettu, oli turisteilla ja ”vasemman rannan asukkailla” tapana käydä siellä syömässä sipulikeittoa aamun varhaisina tunteina. Ja mikä maistuisikaan paremmalta talven tuivertaessa ulkona ja itse kunkin kaivatessa jotakin lämmittävää.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä