Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuorrutettu sipulikeitto

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
23.11.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
sipulia
50 g
margariinia (rasvaa 40 %)
5 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutiota
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
timjamia
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
Kuorrutus
4 kpl
paahtoleipäviipaletta
75 g
juustoa (raastettuna)

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista ne voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa kullanruskeiksi. Lisää lihaliemi, suola, valkopippuri, timjami ja puserrettu valkosipulinkynsi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää mahdollinen viini. Leikkaa leivän kovat reunat pois. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Jaa keitto neljään uuninkestävään kulhoon. Ripottele leipäkuutiot ja juustoraaste päälle. Kuorruta keittoja hetki uunin grillivastuksen alla, kunnes ne saavat kauniin värin. •Kuorrutetun sipulikeiton ohje löytyy 70-luvulla suositusta reseptilaatikosta. Reseptilaatikkoon kerättiin joka kuukausi uusi satsi reseptikortteja, jolloin laatikko täyttyi niistä hiljalleen. Reseptikortissa sanottiin sipulikeitosta näin: Silloin kun Pariisin halleja ei vielä ollut purettu, oli turisteilla ja ”vasemman rannan asukkailla” tapana käydä siellä syömässä sipulikeittoa aamun varhaisina tunteina. Ja mikä maistuisikaan paremmalta talven tuivertaessa ulkona ja itse kunkin kaivatessa jotakin lämmittävää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt