Maku

Kuhaa Mannerheimin tapaan

25 min
MU
3.86
1

Paistettu kuha Mannerheimin tapaan on maukas, mutta helppotekoinen kalaruoka. Paistettujen kuhafileiden päälle lisätään omatekoista piparjuurivoita.
Tulosta
Teksti Soile Yli-Mäyry
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

  • 1600 gkuhaa
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 2 dlkorppujauhoja

Piparjuurivoi

  • 100 gvoita
  • 5 tlpiparjuuritahnaa

Paistamiseen

  • 4 rklvoita

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Tee ensin piparjuurivoi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja piparjuuritahna keskenään.

Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota pieniä ruusukkeita leivinpaperoidulle alustalle, esim. lautaselle. Nosta lautanen pakastimeen.

Mausta kuhafileet suolalla, pippurilla ja paprikalla. Kääntele kuhafileet korppujauhoissa.

Sulata voita pannulla. Paista kuhafileet erissä kauniin kullanruskeiksi, molemmin puolin.

Siirrä kuhafileet lautasille ja nosta päälle nokareet piparjuurivoita.

Tarjoa seurana sienikastiketta ja keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
3.86