Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Terveisiä auringosta!

Kreikkalainen kalapata – nopea pataruoka sopii myös arkiruoaksi

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Helppo kalapata pursuilee raikkaita sitruunan, valkosipulin ja fenkolin makuja. Kalaksi sopii mikä vain vaalea ja vähärasvainen filee.

22.9.2025

Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
vaaleaa nahatonta kalafileetä (esim. siika, kuha, seiti)
5
valkosipulinkynttä
½
fenkolia
1 ps (65 g)
pinaattia
1 tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 dl
kiehuvaa vettä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rs (125 g)
fetajuustoa yrttiöljyssä
½ tl
suolaa
½ dl
hienonnettua tuoretta oreganoa
Lisäksi
vaaleaa (gluteenitonta) leipää tai pastaa

Kreikkalainen kalapata – ohje:

  1. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot ja leikkaa annospaloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele pinaatit.
  3. Sekoita uunivuoassa kirsikkatomaattisäilyke, vesi, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu ja suola.
  4. Lisää fenkolit, pinaatit, valkosipulit ja kalafileet sekä feta yrttiöljyineen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella oreganolla. Tarjoa maalaisleivän tai patongin kanssa.

Vinkki!

Padasta kehkeytyy juhlavampi viikonloppuherkku, jos lisäät raakoja jättikatkaravun pyrstöjä kypsymään padan joukkoon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt