Maku

Kotitekoiset kalapuikot

30 min
4.5
0

Kotitekoiset kalapuikot

Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 500 gkuhaa (fileoituna, tai siikaa tai kirjolohta)
  • 1/2 tlsuolaa

Panerointiin

  • 3 dlkorppujauhoja (tai 3 viipaletta kuivaa leipää)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklvettä

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kalapuikot onnistuvat myös itse tehden:

Nypi tai leikkaa kalafileet ruodottomiksi.

Jauha kalat karkeaksi massaksi monitoimikoneen hienonnusterällä. Tai hakkaa kala hienoksi silpuksi veitsellä. Mausta suolalla.

Muotoile massasta kostutetuin käsin kalapuikkoja leivinpaperilla päällystetyn työlaudan päälle.

Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi tehdä korppujauhot itse kuivahtaneesta leivästä joko raastamalla tai jauhamalla monitoimikoneella. Jätä korppujauhot tavallista karkeammiksi, niin kalapuikoista tulee erityisen rapeita.

Sekoita munat ja vesi tosiinsa syvällä lautasella. Kääntele kalapuikot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki.

Paista kotitekoiset kalapuikot voi-öljyseoksessa keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä