Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kotitekoiset kalapuikot

30 min
23.10.2013
Reseptin ainekset
10 kpl
500 g
kuhaa (fileoituna, tai siikaa tai kirjolohta)
1/2 tl
suolaa
Panerointiin
3 dl
korppujauhoja (tai 3 viipaletta kuivaa leipää)
3/4 tl
suolaa
1 tl
sitruunapippuria (suolaton)
2 kpl
munaa
1 rkl
vettä
Paistamiseen
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä

Kalapuikot onnistuvat myös itse tehden:

Nypi tai leikkaa kalafileet ruodottomiksi.

Jauha kalat karkeaksi massaksi monitoimikoneen hienonnusterällä. Tai hakkaa kala hienoksi silpuksi veitsellä. Mausta suolalla.

Muotoile massasta kostutetuin käsin kalapuikkoja leivinpaperilla päällystetyn työlaudan päälle.

Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi tehdä korppujauhot itse kuivahtaneesta leivästä joko raastamalla tai jauhamalla monitoimikoneella. Jätä korppujauhot tavallista karkeammiksi, niin kalapuikoista tulee erityisen rapeita.

Sekoita munat ja vesi tosiinsa syvällä lautasella. Kääntele kalapuikot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki.

Paista kotitekoiset kalapuikot voi-öljyseoksessa keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt