


Kotitekoinen voi
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kotona tehty voi maistuu tietysti parhaalta.
Reseptin ainekset
40 annosta
1 l
kermaa
4 rkl
kermaviiliä
1 tl
suolaa
Kaada kerma kulhoon ja lisää kermaviili. Aloita vatkaus pienellä teholla. Lisää nopeutta kerman vaahtoutuessa. Vaahdota, kunnes kerma on kokkaroitunut ja hera on alkanut erottua. Laita vatkaustehoa pienemmälle, sillä hera lentelee muuten kaikkialle. Lopeta sekoittaminen, kun voi on paakkuuntunut vatkaimeen.
Kaada hera talteen ja siivilöi loput voista siivilällä. Ota voi ja pese se kylmässä vedessä massaa vaivaten. Näin viimeisetkin herat poistuvat voista. Voi on puhdasta, kun vesi pysyy kirkkaana.
Lisää suola ja mahdolliset mausteet ja vaivaa ne tasaisesti voihin. Pakkaa purkkiin ja tarjoile. Pakasta, mikäli et aio käyttää voita noin viikon sisään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat