Maku

Kotitekoinen voi

30 min
5
0

Kotitekoinen voi

Kotona tehty voi maistuu tietysti parhaalta.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 annosta)

  • 1 lkermaa
  • 4 rklkermaviiliä
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kaada kerma kulhoon ja lisää kermaviili. Aloita vatkaus pienellä teholla. Lisää nopeutta kerman vaahtoutuessa. Vaahdota, kunnes kerma on kokkaroitunut ja hera on alkanut erottua. Laita vatkaustehoa pienemmälle, sillä hera lentelee muuten kaikkialle. Lopeta sekoittaminen, kun voi on paakkuuntunut vatkaimeen. 

Kaada hera talteen ja siivilöi loput voista siivilällä. Ota voi ja pese se kylmässä vedessä massaa vaivaten. Näin viimeisetkin herat poistuvat voista. Voi on puhdasta, kun vesi pysyy kirkkaana. 

Lisää suola ja mahdolliset mausteet ja vaivaa ne tasaisesti voihin. Pakkaa purkkiin ja tarjoile. Pakasta, mikäli et aio käyttää voita noin viikon sisään. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä