Maku

Kotitekoinen lakritsi

1 h 15 min
3.4
4

Kotitekoinen lakritsi

Tee itsellesi karkkipäivä tällä herkullisella lakritsilla.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 dlvettä
  • 1,5 dlmuscovado siirappia
  • 0,75 dlmuscovadosokeria
  • 0,5 dllakritsijuurijauhetta
  • 1 tlanista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota paistinpannu liedelle. Lisää pannulle vesi, muscovado siirappi ja muscovadosokeri, lakritsajuurijauhe, jauhettu anis ja suola. Sekoita ainekset yhteen.

Keittele noin 2 minuuttia ja anna lakun siis kuplia miedolla lämmöllä. Lisää jauhoja siivilöitynä ja vähän kerrallaan. Sekoita koko ajan.

Anna massan kuplia vielä vähän aikaa, kunnes se paksuuntuu. Voit testata paksuutta ottamalla nokareen lusikkaan ja jäähdyttämällä sen viileän veden alla.

Voitele leivinpaperi kevyesti ja kaada lakritsamassa sen päälle. Lisää päälle toinen voideltu leivinpaperi, voipuoli lakritsaa kohti. Painele tasaiseksi vaikka tarjottimen avulla. Jätä levyn paksuudeksi noin 0,5 cm.

Anna jäähtyä.

Leikkaa massasta noin 0,5 cm levyisiä nauhoja. Taittele ne päistä vastakkaisiin suuntiin tai tee muuten mieleisiäsi lakupaloja. Anna asettua ja leikkaa paloiksi.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä