Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kotitekoinen lakritsi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tee itsellesi karkkipäivä tällä herkullisella lakritsilla.

29.11.2015
Reseptin ainekset
10 annosta
1 dl
vettä
1,5 dl
muscovado siirappia
0,75 dl
muscovadosokeria
0,5 dl
lakritsijuurijauhetta
1 tl
anista
1/4 tl
suolaa
1 dl
vehnäjauhoja
  1. Ota paistinpannu liedelle. Lisää pannulle vesi, muscovado siirappi ja muscovadosokeri, lakritsajuurijauhe, jauhettu anis ja suola. Sekoita ainekset yhteen.
  2. Keittele noin 2 minuuttia ja anna lakun siis kuplia miedolla lämmöllä. Lisää jauhoja siivilöitynä ja vähän kerrallaan. Sekoita koko ajan.
  3. Anna massan kuplia vielä niin kauan, kunnes se paksuuntuu. Voit testata paksuutta ottamalla nokareen lusikkaan ja jäähdyttämällä sen viileän veden alla. Käytännössä massa on valmista, kun siitä on haihtunut kaikki vesi pois eli kun massa on aivan kiinteää.
  4. Voitele leivinpaperi kevyesti ja kaada lakritsamassa sen päälle. Lisää päälle toinen voideltu leivinpaperi, voipuoli lakritsaa kohti. Painele tasaiseksi vaikka tarjottimen avulla. Jätä levyn paksuudeksi noin 0,5 cm.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Leikkaa massasta noin 0,5 cm levyisiä nauhoja. Taittele ne päistä vastakkaisiin suuntiin tai tee muuten mieleisiäsi lakupaloja. Anna asettua ja leikkaa paloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt