Julkaistu 23.9.2010

Korianterisilakat
Reseptin ainekset
- 3 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 1 tlhienoa merisuolaa
- 300 gsilakkafileitä
KASTIKE:
- 1valkosipulinkynsi
- kourallinenhienonnettua tilliä
- kourallinenhienonnettua persiljaa
- kourallinenhienonnettua korianteria
- 1½ dlmajoneesia
- 1 tlDijon-sinappia
- 1 rkletikkaa
- valkopippuria
1. Sekoita veteen etikka ja suola. Pane silakkafileet liemeen ja anna kypsyä 2–3 tuntia. Pidä fileet kylmässä ja sekoita niitä välillä.
2. Valuta ja kuivaa fileet.
3. Valmista kastike: Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit. Sekoita majoneesiin sinappi ja yrttiseos. Mausta kastike valkopippurilla. Kaada silakoiden päälle ja anna maustua yön yli viileässä.