Maku

Kitkan mätivati

15 min
MU
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Maarit Cederbeg, Anu Pentik
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (8 annosta)

  • 5 dlmätiä
  • 2 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 dlruohosipulia
  • 3 dlsmetanaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 10 kplhapankorppuja

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Jos ostat mädin kaupasta, valuta mäti esimerkiksi suodatinpaperissa siivilässä. Jos kalastat itse, puhdista mäti, vatkaa tasaiseksi, mausta suolalla ja pakasta.

Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita smetana sulatetun, valutetun mädin joukkoon ja pane jääkaappiin, jolloin seos kohmettuu hiukan ja on helppo lusikoida.

Annostele tahna kahden ruokalusikan avulla lautasille ja ripottele pintaan sipuli- ja ruohosipulisilppua. Jauha päälle myllystä mustapippurirouhetta.

MITÄ PIDIT?
0