Kiovalainen kana

55 min
4.2
5

Kiovalainen kana

Broilerin rintafileet saavat täytteekseen herkullisen maustevoin sekä ylleen rapean leivityksen. Mehevä ja maukas kiovalainen kana on tyylikäs tarjottava viikonlopun ruokapöydässä!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gbroilerin rintafileitä (maustamaton)

Maustevoi

  • 100 gvoita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 3/4 tlrakuunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Panerointiin

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 2 kplmunaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN10 min

Valitse pulleita rintafileitä. Vedä terävällä veitsellä viilto fileeseen, jotta maustevoille syntyy tasku.

Sekoita voihin valkosipuli, kuoriraaste sekä yrtit. Pakasta maustevoi hetkeksi.

Ota esille 3 syvää lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot ja toiselle korppujauhot sekä mausteet. Riko kolmannelle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Jaa kylmä maustevoi broileritaskuihin ja kiinnitä leikkauskohta cocktailtikulla.

Kääntele broilerit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi korppujauhoissa molemmin puolin.

Kuumenna pari desiä öljyä paistinpannussa ja paista broilerifileet kauniin ruskeiksi. Siirrä ne uuninkestävällä vadilla 150-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Tarjoa kiovalaiset kanat esimerkiksi persiljalla maustettujen perunoiden ja porkkanoiden sekä kuumennettujen pakasteherneiden kera.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä