


Kievin kana
55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min
Kievin kana eli Chicken Kiev tehdään leivitetyistä broilerin rintafileistä, jotka täytetään herkullisella maustevoilla ja paistetaan rapeiksi. Mehevä ja maukas Kievin kana on tyylikäs tarjottava viikonlopun ruokapöydässä!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
broilerin rintafileitä (maustamaton)
Maustevoi
100 g
voita
2
valkosipulinkynttä
1 tl
sitruunankuoriraastetta
4 rkl
persiljaa (silputtuna)
¾ tl
rakuunaa
½ tl
suolaa
Panerointiin
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
korppujauhoja
1 ½ tl
suolaa
1 tl
valkopippuria
2
munaa
Kievin kana – ohje:
- Valitse pulleita rintafileitä. Vedä terävällä veitsellä viilto fileeseen, jotta maustevoille syntyy tasku.
- Sekoita voihin valkosipuli, kuoriraaste sekä yrtit. Pakasta maustevoi hetkeksi.
- Ota esille 3 syvää lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot ja toiselle korppujauhot sekä mausteet. Riko kolmannelle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki.
- Jaa kylmä maustevoi broileritaskuihin ja kiinnitä leikkauskohta cocktailtikulla.
- Kääntele broilerit ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi korppujauhoissa molemmin puolin.
- Kuumenna pari desiä öljyä paistinpannussa ja paista broilerifileet kauniin ruskeiksi. Siirrä ne uuninkestävällä vadilla 150-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
- Tarjoa Kievin kana esimerkiksi persiljalla maustettujen perunoiden ja porkkanoiden sekä kuumennettujen pakasteherneiden kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat