Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kikhernetahna (Hummus)

10 min
22.2.2011
Reseptin ainekset
5 annosta
230 g
kikherneitä (säilyke)
1 kpl
kokonaista valkosipulia (hienonnettuna)
1 1/2 dl
seesamitahnaa eli tahinia
3/4 dl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Koristeluun
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
lehtipersiljaa

Valuta kypsät herneet. Ota desin verran herneitä sivuun koristelua varten. Kumoa loput kikherneet muiden raaka-aineiden kanssa kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Muista sekoittaa seesamitahna huolella ennen käyttöä. Varo soseuttamasta massaa liian hienoksi. Lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee rakenteeltaan notkea, mutta sopivan tiivis, jotta hummuksen pystyy muotoilemaan. Lusikoi hummus matalille lautasille niin, että keskelle jää syvennys. Voit myös harjoitella kuvan mukaisen spiraalin tekemistä. Syvennykseen lisätään tilkka oliiviöljyä ja koristeluun jätetyt kokonaiset kikherneet. Lisää vielä ripaus paprikajauhetta antamaan väriä ja silppua tuoretta lehtipersiljaa loppusilaukseksi kikhernetahnan päälle. •Hummus eli kikhernetahna nautitaan pitaleivän avulla, josta revitään paloja ja äyskäröidään hummusta suuhun. •Tahinia eli paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa voi ostaa etnisistä ruokakaupoista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt