Maku

Kikhernetahna (Hummus)

10 min
3.3
1

Kikhernetahna (Hummus)

GL
KA
LA
MA
MU
1
3.3
Teksti Heini Niklas-Salminen
Kuvat Ofer Amir
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 230 gkikherneitä (säilyke)
  • 1 kplkokonaista valkosipulia (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dlseesamitahnaa eli tahinia
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Koristeluun

  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1 rkllehtipersiljaa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Valuta kypsät herneet. Ota desin verran herneitä sivuun koristelua varten. Kumoa loput kikherneet muiden raaka-aineiden kanssa kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Muista sekoittaa seesamitahna huolella ennen käyttöä.
Varo soseuttamasta massaa liian hienoksi. Lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee rakenteeltaan notkea, mutta sopivan tiivis, jotta hummuksen pystyy muotoilemaan.
Lusikoi hummus matalille lautasille niin, että keskelle jää syvennys. Voit myös harjoitella kuvan mukaisen spiraalin tekemistä. Syvennykseen lisätään tilkka oliiviöljyä ja koristeluun jätetyt kokonaiset kikherneet.
Lisää vielä ripaus paprikajauhetta antamaan väriä ja silppua tuoretta lehtipersiljaa loppusilaukseksi kikhernetahnan päälle.
•Hummus eli kikhernetahna nautitaan pitaleivän avulla, josta revitään paloja ja äyskäröidään hummusta suuhun.
•Tahinia eli paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa voi ostaa etnisistä ruokakaupoista.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä