


Kevätkuohuva
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Reseptin ainekset
1 annosta
20 dl
mustaherukanlehtiä
10 dl
koivunlehtiä
40 dl
vettä
40 g
sitruunahappoa
1000 g
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
Nosta mahdollisimman nuoret lehdet suureen kattilaan tai ämpäriin. Huuhtele lehdet muutamaan kertaan ja valuta vesi pois. Kuumenna vesi (4 l) kiehuvaksi ja kaada lehdille. Anna jäähtyä haaleaksi, lisää sitruunahappo ja sekoita. Anna juoman tekeytyä kylmässä 1–2 päivää. Siivilöi mehu lävikön ja sideharson avulla. Kiehauta mehu uudelleen ja lisää sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin kuumana ja säilytä kylmässä. Lisää tarjoiluhetkellä boolin joukkoon sitruunalohkoja sekä kivennäisvettä, vettä tai sitruunalimonadia makusi mukaan. Koristele kevätkuohuva kukilla ja lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat