Maku

Kevätkuohuva

24 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä

Ainekset (1 annosta)

  • 20 dlmustaherukanlehtiä
  • 10 dlkoivunlehtiä
  • 40 dlvettä
  • 40 gsitruunahappoa
  • 1000 gsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Nosta mahdollisimman nuoret lehdet suureen kattilaan tai ämpäriin. Huuhtele lehdet muutamaan kertaan ja valuta vesi pois. Kuumenna vesi (4 l) kiehuvaksi ja kaada lehdille. Anna jäähtyä haaleaksi, lisää sitruunahappo ja sekoita. Anna juoman tekeytyä kylmässä 1–2 päivää. Siivilöi mehu lävikön ja sideharson avulla. Kiehauta mehu uudelleen ja lisää sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Pullota mehu puhtaisiin pulloihin kuumana ja säilytä kylmässä. Lisää tarjoiluhetkellä boolin joukkoon sitruunalohkoja sekä kivennäisvettä, vettä tai sitruunalimonadia makusi mukaan. Koristele kevätkuohuva kukilla ja lehdillä.

MITÄ PIDIT?
5