


Kesäkurpitsa-hernepyörykät
Kasvispyörykät maistuvat kivasti hieman makeille herneille. Koska hernerouheessa on paljon hyvälaatuista kasvisproteiinia, soveltuvat pyörykät hyvin sekä proteiinin että kuidun lähteeksi.
Keitä vesi. Anna hernerouheen ja kauran turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuullota sillä aikaa sipuli, valkosipuli ja chili ruokalusikallisessa rypsiöjyssä. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää hernerouhe-seokseen kuullotettu sipuli, raastettu kesäkurpitsa sekä suola, sokeri ja 1 rkl rypsiöljyä.
Muotoile massasta pyöryköitä tai pihvejä leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä. Tarjoa vaikkapa tortillojen täytteenä tai salaatin ja jogurttikastikkeen kera.