Maku

Kesäkurpitsa-hernepyörykät

45 min
4.3
0

Kesäkurpitsa-hernepyörykät

Kasvispyörykät maistuvat kivasti hieman makeille herneille. Koska hernerouheessa on paljon hyvälaatuista kasvisproteiinia, soveltuvat pyörykät hyvin sekä proteiinin että kuidun lähteeksi.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlhernerouhetta
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 6 dlvettä
  • 1 kplsipuli
  • 3 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 kplpunainen chili hienonnettuna
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1,5 tlsuolaa
  • 1 rklruokosokeria (tai hunajaa tms. makeutusta)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplKesäkurpitsa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä vesi. Anna hernerouheen ja kauran turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuullota sillä aikaa sipuli, valkosipuli ja chili ruokalusikallisessa rypsiöjyssä. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää hernerouhe-seokseen kuullotettu sipuli, raastettu kesäkurpitsa sekä suola, sokeri ja 1 rkl rypsiöljyä.

Muotoile massasta pyöryköitä tai pihvejä leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä. Tarjoa vaikkapa tortillojen täytteenä tai salaatin ja jogurttikastikkeen kera. 

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä