Maku

Kermakaramellit

1 h 10 min
5
0

Kermakaramellit

Tällä ohjeella valmistuu vaaleat kermakaramellit, joissa on myös sulatettua vaahtokarkkia. Vähän kuin kermatoffee, mutta nämä eivät tartu hampaisiin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gvaahtokarkkeja (Haribo)

Lisäksi

  • öljyä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Lisää laakeaan kattilaan voi, kerma ja sokeri. Kun seos alkaa kuplia, keitä 5 minuuttia. Sekoita massaa jatkuvasti, jotta se ei pala pohjaan. Kun massa alkaa “leijua” kattilan pohjalla, sen pitäisi olla valmista

Sammuta levy, lisää vaniljasokeri ja vaahtokarkit. Sekoita tasaiseksi ja kaada kevyesti öljyttyyn vuokaan (20 × 20 cm).

Anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja kääri esimerkiksi leivinpaperiin tai sellofaaniin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä