


Keittobanaaniranskalaiset (Kelewele)
25 min
Reseptin ainekset
6 annosta
6
keittobanaania (tai vihreää banaania)
Mausteseos
125 g
tuoretta inkivääriä
1/2
sipulia
2 1/2 rkl
chilirouhetta (tai chiliseosta)
1 tl
maustepippuria
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1/2 tl
suolaa
Paistaminen
3 dl
rypsiöljyä
Tee ensin mausteseos. Kuori inkivääri ja sipuli ja silppua ne. Mittaa kaikki aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tahnaksi tai jauha ainekset monitoimikoneen kulhossa. Voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä.
Halkaise keittobanaanit pituussuunnassa kuorineen. Leikkaa hedelmäliha vinoviipaleiksi ja irrota kuoresta.
Pyörittele banaanipalat mausteseoksessa.
Kuumenna öljy padassa tai pannussa noin 180 asteeseen. Paista banaaniranskalaiset rapeiksi ja ruskeiksi muutamassa erässä. Valuta keittobanaaniranskalaisia hetki talouspaperin päällä lautasella.
Tarjoa keittobanaaniranskalaiset alku- tai välipalana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat