Maku

Keittobanaani-ranskalaiset (Kelewele)

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
2.7
0
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplkeittobanaania (tai vihreää banaania)

Mausteseos

  • 125 gtuoretta inkivääriä
  • 1/2 kplsipulia
  • 2 1/2 rklchilirouhetta (tai chiliseosta)
  • 1 tlmaustepippuria
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 3 dl rypsiöljyä
Tulosta

Tee ensin mausteseos. Kuori inkivääri ja sipuli ja silppua ne. Mittaa kaikki aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tahnaksi tai jauha ainekset monitoimikoneen kulhossa. Voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä.

Halkaise keittobanaanit pituussuunnassa kuorineen. Leikkaa hedelmäliha vinoviipaleiksi ja irrota kuoresta.

Pyörittele banaanipalat mausteseoksessa.

Kuumenna öljy padassa tai pannussa noin 180 asteeseen. Paista banaaniranskalaiset rapeiksi ja ruskeiksi muutamassa erässä. Valuta keittobanaaniranskalaisia hetki talouspaperin päällä lautasella.

Tarjoa keittobanaaniranskalaiset alku- tai välipalana.

Kommentoi »