Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keitetty puolukkamehu on raikas herkkujuoma!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Rakastu sinäkin puolukkamehuun! Keitetty puolukkamehu on ihanan pirtsakan punainen ja sopivan kirpeän makuinen. 

11.9.2013
Reseptin ainekset
25 annosta
30 dl
puolukoita
1 kpl
vaniljatankoa
12 dl
vettä
9 dl
sokeria

Huuhtele puolukat lävikössä. Kaada marjat kulhoon ja survo niitä hiukan esimerkiksi perunasurvimella.

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää marjat ja vaniljatangon puolikkaat veteen. Keitä seosta 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.

Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa.

Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Kuori pinnalta vaahto pois.

Kuumenna liotetut, pestyt lasipullot joko kiehuvassa vedessä tai 100–125-asteisessa uunissa sanomalehteen käärittyinä. Kuumenna myös korkit kiehuvassa vedessä.

Pullota puolukkamehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä keitetyt puolukkamehut ja säilytä ne kylmässä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt