Maku

Keitetty puolukkamehu

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Rakastu sinäkin puolukkamehuun! Keitetty puolukkamehu on ihanan pirtsakan punainen ja sopivan kirpeän makuinen. 
GL
KA
LA
MA
MU
4
6
Julkaistu: 11.9.2013


Ainekset (25 annosta)

  • 30 dlpuolukoita
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 12 dlvettä
  • 9 dlsokeria
Tulosta

Huuhtele puolukat lävikössä. Kaada marjat kulhoon ja survo niitä hiukan esimerkiksi perunasurvimella.

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää marjat ja vaniljatangon puolikkaat veteen. Keitä seosta 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.

Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa.

Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Kuori pinnalta vaahto pois.

Kuumenna liotetut, pestyt lasipullot joko kiehuvassa vedessä tai 100–125-asteisessa uunissa sanomalehteen käärittyinä. Kuumenna myös korkit kiehuvassa vedessä.

Pullota puolukkamehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä keitetyt puolukkamehut ja säilytä ne kylmässä.

MITÄ PIDIT?
3.97
6 kommenttia