Maku

Keitetty puolukkamehu

1 h
4.1
6

Keitetty puolukkamehu

GL
KA
LA
MA
MU
6
4.1
Rakastu sinäkin puolukkamehuun! Keitetty puolukkamehu on ihanan pirtsakan punainen ja sopivan kirpeän makuinen. 
Teksti Saara Törmä
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 30 dlpuolukoita
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 12 dlvettä
  • 9 dlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Huuhtele puolukat lävikössä. Kaada marjat kulhoon ja survo niitä hiukan esimerkiksi perunasurvimella.

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää marjat ja vaniljatangon puolikkaat veteen. Keitä seosta 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.

Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa.

Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Kuori pinnalta vaahto pois.

Kuumenna liotetut, pestyt lasipullot joko kiehuvassa vedessä tai 100–125-asteisessa uunissa sanomalehteen käärittyinä. Kuumenna myös korkit kiehuvassa vedessä.

Pullota puolukkamehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä keitetyt puolukkamehut ja säilytä ne kylmässä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä