Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keitetty parsa lisukkeineen

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
15.5.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
parsaa (valkoista)
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
10 dl
vettä
40 g
parmankinkkua (tai serranonkinkkua)
40 g
häränlihaa (riimihärkää)
1 dl
tuoretta basilikaa

Kuori tuoreet valkoiset parsat ennen keittämistä. Aloita kuoriminen nupun alta tyveen päin.

Poista puumainen tyvi. Varo rikkomasta nuppuja.

Upota kuoritut parsat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

Sido parsat puuvillalangalla tiiviiksi 8–10 kappaleen nipuksi.

Valitse mieluiten korkea ja kapea keittoastia, jossa herkät nuput voivat olla vedenpinnan yläpuolella.

Keitä parsaniput silmut ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, kunnes parsat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan, noin 5–15. Varo keittämästä liikaa.

Valuta parsat talouspaperin päällä, poista langat ja asettele lautasille.

Tarjoile keitettyjen parsojen lisäkkeenä ohuen ohuita kinkku- ja riimihärkäviipaleita sekä hollandaisekastiketta. Koristeeksi sopii basilika.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt