4,7(3)
Keitetty parsa lisukkeineen
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
15.5.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
600 gparsaa (valkoista)
2 tlsuolaa
1 tlsokeria
10 dlvettä
40 gparmankinkkua (tai serranonkinkkua)
40 ghäränlihaa (riimihärkää)
1 dltuoretta basilikaa

Kuori tuoreet valkoiset parsat ennen keittämistä. Aloita kuoriminen nupun alta tyveen päin.

Poista puumainen tyvi. Varo rikkomasta nuppuja.

Upota kuoritut parsat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

Sido parsat puuvillalangalla tiiviiksi 8–10 kappaleen nipuksi.

Valitse mieluiten korkea ja kapea keittoastia, jossa herkät nuput voivat olla vedenpinnan yläpuolella.

Keitä parsaniput silmut ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, kunnes parsat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan, noin 5–15. Varo keittämästä liikaa.

Valuta parsat talouspaperin päällä, poista langat ja asettele lautasille.

Tarjoile keitettyjen parsojen lisäkkeenä ohuen ohuita kinkku- ja riimihärkäviipaleita sekä hollandaisekastiketta. Koristeeksi sopii basilika.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.