Keitetty parsa lisäkkeineen

30 min
4.7
0

Keitetty parsa lisäkkeineen

GL
LA
MA
MU
0
4.7
Teksti Lilli Ollikainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gparsaa (valkoista)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 10 dlvettä
  • 40 gparmankinkkua (tai serranonkinkkua)
  • 40 ghäränlihaa (riimihärkää)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori tuoreet valkoiset parsat ennen keittämistä. Aloita kuoriminen nupun alta tyveen päin.

Poista puumainen tyvi. Varo rikkomasta nuppuja.

Upota kuoritut parsat kylmään veteen odottamaan keittämistä.

Sido parsat puuvillalangalla tiiviiksi 8–10 kappaleen nipuksi.

Valitse mieluiten korkea ja kapea keittoastia, jossa herkät nuput voivat olla vedenpinnan yläpuolella.

Keitä parsaniput silmut ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, kunnes parsat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan, noin 5–15. Varo keittämästä liikaa.

Valuta parsat talouspaperin päällä, poista langat ja asettele lautasille.

Tarjoile keitettyjen parsojen lisäkkeenä ohuen ohuita kinkku- ja riimihärkäviipaleita sekä hollandaisekastiketta. Koristeeksi sopii basilika.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä