


Keitetty parsa lisukkeineen
Kuori tuoreet valkoiset parsat ennen keittämistä. Aloita kuoriminen nupun alta tyveen päin.
Poista puumainen tyvi. Varo rikkomasta nuppuja.
Upota kuoritut parsat kylmään veteen odottamaan keittämistä.
Sido parsat puuvillalangalla tiiviiksi 8–10 kappaleen nipuksi.
Valitse mieluiten korkea ja kapea keittoastia, jossa herkät nuput voivat olla vedenpinnan yläpuolella.
Keitä parsaniput silmut ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä, kunnes parsat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden mukaan, noin 5–15. Varo keittämästä liikaa.
Valuta parsat talouspaperin päällä, poista langat ja asettele lautasille.
Tarjoile keitettyjen parsojen lisäkkeenä ohuen ohuita kinkku- ja riimihärkäviipaleita sekä hollandaisekastiketta. Koristeeksi sopii basilika.