Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.5.2010

Katkarapu-purjopaistos
Ainekset (4 annosta)
- 4 kplpurjoa
- 250 gkatkarapuja (pakaste)
Kuorrute
- 3 rklvoita
- 1 rklvehnäjauhoja
- 2 kplmunaa
- 2 dlruokakermaa
- 50 gjuustoa (raastettuna)
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Pinnalle
- 4 rklpersiljaa (silputtuna)
Halkaise purjot ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa purjot noin 7 cm:n paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta purjot siivilässä ja kumoa ne uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sulatetut, hyvin valutetut katkaravut.
Sekoita kulhossa pehmeä voi, jauhot ja keltuaiset. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta.
Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita se kermaseokseen varovasti nostellen.
Levitä seos purjojen päälle vuokaan ja ripottele paistoksen pinnalle persiljasilppu. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa katkarapu-purjopaistoksen lisänä hyvää leipää ja virolaista A. Le Coq Porter -olutta.
MITÄ PIDIT?
4.5