


Katkarapu-purjopaistos
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
purjoa
250 g
katkarapuja (pakaste)
Kuorrute
3 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
2 kpl
munaa
2 dl
ruokakermaa
50 g
juustoa (raastettuna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Pinnalle
4 rkl
persiljaa (silputtuna)
Halkaise purjot ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa purjot noin 7 cm:n paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta purjot siivilässä ja kumoa ne uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sulatetut, hyvin valutetut katkaravut. Sekoita kulhossa pehmeä voi, jauhot ja keltuaiset. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita se kermaseokseen varovasti nostellen. Levitä seos purjojen päälle vuokaan ja ripottele paistoksen pinnalle persiljasilppu. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa katkarapu-purjopaistoksen lisänä hyvää leipää ja virolaista A. Le Coq Porter -olutta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat