Maku

Katkarapu-purjopaistos

45 min
5
0

Katkarapu-purjopaistos

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpurjoa
  • 250 gkatkarapuja (pakaste)

Kuorrute

  • 3 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Halkaise purjot ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa purjot noin 7 cm:n paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta purjot siivilässä ja kumoa ne uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sulatetut, hyvin valutetut katkaravut.
Sekoita kulhossa pehmeä voi, jauhot ja keltuaiset. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta.
Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita se kermaseokseen varovasti nostellen.
Levitä seos purjojen päälle vuokaan ja ripottele paistoksen pinnalle persiljasilppu. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa katkarapu-purjopaistoksen lisänä hyvää leipää ja virolaista A. Le Coq Porter -olutta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä