Maku

Kasvispihvit

35 min
4
0

Kasvispihvit

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 60 gsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 gruskeita papuja
  • 2 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 3/4 dlgrahamjauhoja
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlanista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1/2 dlrypsiöljyä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä. Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella. Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa. Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi. Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti kasvispihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa kasvispihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin. Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

•Voit pakastaa osan kasvispihveistä. Valmiit kasvispihvit sulavat mikrossa tai pannulla nopeaksi ateriaksi muutamassa minuutissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä