Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.
Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä. Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella. Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa. Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi. Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.
Muotoile massasta noin 6 pihviä.
Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.
Nauti kasvispihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa kasvispihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin. Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.
•Voit pakastaa osan kasvispihveistä. Valmiit kasvispihvit sulavat mikrossa tai pannulla nopeaksi ateriaksi muutamassa minuutissa.

