Kotivinkki

Pannullinen hyvää! Basilikaöljyllä viimeistelty kasvispannukiusaus valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Kasvispannukiusaus pursuaa herkullisia kasviksia. Arjen helpotukseksi kiusaus kypsyy pannulla puolet nopeammin kuin uunissa. Basilikaöljy viimeistelee maukkaan kasvisruoan.
KA
SO
MU
GL
0
0
Julkaistu: 15.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • purjosipulia (vihreää osaa)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 1palsternakka
  • 5perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 250 g juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)
  • 1½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1pieni (vihreä) kukkakaali

Basilikaöljy

  • 1 rkubasilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dloliiviöljyä
Tulosta

Kasvispannukiusaus valmistetaan näin:

  1. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja palsternakka ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Paista kasviksia öljyssä isossa, kannellisessa kasarissa 5 minuuttia. Lisää sulatejuusto, vesi ja mausteet ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää pannulle ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on juuri ja juuri kypsää.
  3. Mittaa kaikki basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Lusikoi öljy valmiin kasviskiusauksen päälle, tai tarjoa erikseen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää arkiruokaideoita? Osta inspiroivat keittokirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »