0(0)
Pannullinen hyvää! Basilikaöljyllä viimeistelty kasvispannukiusaus valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle
kasvis
sokeriton
munaton
gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kasvispannukiusaus pursuaa herkullisia kasviksia. Arjen helpotukseksi kiusaus kypsyy pannulla puolet nopeammin kuin uunissa. Basilikaöljy viimeistelee maukkaan kasvisruoan.
Julkaistu 15.10.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
purjosipulia (vihreää osaa)
2valkosipulinkynttä
1porkkana
1palsternakka
5perunaa
1 rkl rypsiöljyä
250 g juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)
1½ dl vettä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1pieni (vihreä) kukkakaali
Basilikaöljy
1 rkubasilikaa
2 rkl kapriksia
1 dloliiviöljyä

Kasvispannukiusaus valmistetaan näin:

  1. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja palsternakka ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Paista kasviksia öljyssä isossa, kannellisessa kasarissa 5 minuuttia. Lisää sulatejuusto, vesi ja mausteet ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää pannulle ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on juuri ja juuri kypsää.
  3. Mittaa kaikki basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Lusikoi öljy valmiin kasviskiusauksen päälle, tai tarjoa erikseen.
Kommentoi »