Pannullinen hyvää! Basilikaöljyllä viimeistelty kasvispannukiusaus valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle
kasvis
sokeriton
munaton
gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kasvispannukiusaus pursuaa herkullisia kasviksia. Arjen helpotukseksi kiusaus kypsyy pannulla puolet nopeammin kuin uunissa. Basilikaöljy viimeistelee maukkaan kasvisruoan.

Reseptin ainekset 4 annosta
⅓purjosipulia (vihreää osaa)
2valkosipulinkynttä
1porkkana
1palsternakka
5perunaa
1 rkl rypsiöljyä
250 g juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)
1½ dl vettä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1pieni (vihreä) kukkakaali
Basilikaöljy
1 rkubasilikaa
2 rkl kapriksia
1 dloliiviöljyä
Kasvispannukiusaus valmistetaan näin:
- Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja palsternakka ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Paista kasviksia öljyssä isossa, kannellisessa kasarissa 5 minuuttia. Lisää sulatejuusto, vesi ja mausteet ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää pannulle ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on juuri ja juuri kypsää.
- Mittaa kaikki basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Lusikoi öljy valmiin kasviskiusauksen päälle, tai tarjoa erikseen.