Kantarelli-broileripadassa yhdistyvät loppukesän maut

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Punaiset viinirypäleet tuovat sesongin makuja hyödyntävään kantarelli-broileripataan mehukkuutta. Testaa pataa pehmeän ja hennon mausteisen Les Dauphins Côtes du Rhône -luomupunaviinin kanssa.
5
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Les Dauphins
Julkaistu: 26.8.2020

Ainekset (4 annosta)

Kantarelli-broileripata

  • 450 gbroilerin paistileikettä
  • 4 tlrypsiöljyä
  • 50 glehtikaalia
  • ½ l kantarelleja
  • 2−3pientä sipulia
  • 1−2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl punaviiniä
  • 150 gpunaisia viinirypäleitä
  • 2 tltimjamia
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlmustapippuria
Tulosta
  • Leikkaa broilerin paistileikkeet kahteen osaan. Lisää pannulle puolet öljystä ja ruskista broilerit kauniin värisiksi. Nosta broilerit pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
  • Poista lehtikaalista kova varsi ja revi lehdet pataan broilerin päälle.
  • Puhdista sienet ja paloittele ne. Nosta sienet paistinpannulle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle loput öljystä sekä kuoritut ja lohkotut sipulit. Kaada sienet ja sipulit pataan.
  • Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi. Paista valkosipulia ja tomaattisosetta hetki pannulla. Lisää joukkoon punaviini ja viinirypäleet. Mausta timjamilla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua muutama minuutti ja kaada pataan muiden ainesten päälle.
  • Peitä pata kannella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30−45 minuuttia. Tarjoile pata esimerkiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Viinisuositus

Padan kanssa sopii pehmeä ja hennon mausteinen Les Dauphins Côtes du Rhône -luomupunaviini.

Kommentoi »