Kotivinkki

Kanaviillokki – herkullinen klassikkoruoka, joka tuo mieleen lapsuuden makumuistot

1 h 25 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen40 min
Kanaviillokin intensiivisen maun salaisuus on liemen valmistustavassa. Klassinen lisuke on mustaherukkahyytelö, mutta voit kokeilla myös karviaishilloa.
GL
MU
4.29
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (6–8 annosta)

Kanaviillokki

  • 1 (1–1,2 kg)kokonainen broileri tai paketti broilerin koipireisiä
  • öljyä paistamiseen
  • 1sipuli
  • 5maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • ripaus suolaa
  • 2 dlkermaa
  • ½ rkutuoretta persiljaa, raakunaa tai kirveliä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • mustaviinimarjahyytelöä
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kanaviillokki valmistetaan näin:

  1. Paloittele kokonainen broileri luineen. Kuumenna pata liedellä ja lisää hieman öljyä. Paista broilerien pintaan tumma väri. Jos pata on pieni, paista broilerit useassa erässä.
  2. Leikkaa sipuli kuorineen paloiksi ja laita palat pataan. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja ripaus suolaa. Keitä noin 40 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää ja se irtoaa helposti luista. Nosta tai siivilöi broilerit pois liemestä ja jätä liemi pataan kiehumaan kokoon, 10–15 minuuttia.
  3. Revi lihat irti luista ja laita luut ja jänteet takaisin liemeen kiehumaan. Jos broileripalat ovat suuria, leikkaa niitä pienemmiksi suupaloiksi.
  4. Kun liemi on tiivistynyt niin, että jäljellä on kattilan pohjallinen, siivilöi se. Lisää tiivistyneeseen kanaliemeen kerma ja broilerit. Kiehauta mutta älä enää keitä.
  5. Hienonna yrtit ja lisää ne viillokkiin. Tarjoa kanaviillokki riisin ja mustaviinimarjahyytelön kanssa.

Vinkki!

Viillokista voi tehdä näpsäkästi vokin maustamalla sen esimerkiksi kahdella ruokalusikallisella currytahnaa ja korvaamalla kerman kookosmaidolla. Tarjoa vokki suikaloitujen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.29