Maku

Kanaviillokki

3 h 10 min
4.2
0

Kanaviillokki

Kanaviillokki on aina ollut kouluruokien parhaimmistoa ja muutenkin herkullista.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Kana

  • 2 lkasvislientä
  • 1 kplkokonainen kana (n. 800 grammainen)

Kastike

  • 50 gpalsternakkaa
  • 50 gjuuriselleriä
  • 50 gporkkanaa
  • 1 kplsipuli
  • 60 gvoita
  • 60 gvehnäjauhoja
  • 1 lkanalientä (kanan keitinnestettä)
  • 1,5 dlruokakermaa
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Sulata kana ja leikkaa siltä pyrstö pois. Kiehauta kasvisliemi ja laita kana sekaan. Anna hautua miedommalla lämmöllä n. 1,5 tuntia. Jäähdytä kana, ota sen liha talteen ja nypi pienemmiksi palasiksi. Ota talteen myös kanan keitinlientä. Kauho pois päälle muodostuva rasva.

Freesaa kasvikset, lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin joukkoon. Lisää kanalientä vähän kerrallaan tehokkaasti sekoittaen. Anna seoksen pulputella kevyesti tunnin verran välillä sekoitellen. Siivilöi kastikepohja.

Lisää kastikkeeseen nypityt kananpalaset. Kaada mukaan kerma ja mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kanssa.

Vinkki!

Mikäli aika on kortilla, kastikkeen saa tehtyä nopeamminkin, jättämällä kasvikset pois yhtälöstä. Jauhot kypsennetään voissa, ei ruskisteta. Kaadetaan lientä joukkoon ja annetaan hautua hetki. Lisätään nypityt kanat, kerma ja mausteet.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä