Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Kanaviillokki – herkullinen klassikkoruoka, joka tuo mieleen lapsuuden makumuistot
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Kanaviillokin intensiivisen maun salaisuus on liemen valmistustavassa. Klassinen lisuke on mustaherukkahyytelö, mutta voit kokeilla myös karviaishilloa.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Kanaviillokki
1 (1–1,2 kg)
kokonainen broileri tai paketti broilerin koipireisiä
öljyä paistamiseen
1
sipuli
5
maustepippuria
5
laakerinlehteä
ripaus suolaa
2 dl
kermaa
½ rku
tuoretta persiljaa, raakunaa tai kirveliä
Tarjoiluun
keitettyä riisiä
mustaviinimarjahyytelöä
Kanaviillokki – ohje:
- Paloittele kokonainen broileri luineen. Kuumenna pata liedellä ja lisää hieman öljyä. Paista broilerien pintaan tumma väri. Jos pata on pieni, paista broilerit useassa erässä.
- Leikkaa sipuli kuorineen paloiksi ja laita palat pataan. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja ripaus suolaa. Keitä noin 40 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää ja se irtoaa helposti luista. Nosta tai siivilöi broilerit pois liemestä ja jätä liemi pataan kiehumaan kokoon, 10–15 minuuttia.
- Revi lihat irti luista ja laita luut ja jänteet takaisin liemeen kiehumaan. Jos broileripalat ovat suuria, leikkaa niitä pienemmiksi suupaloiksi.
- Kun liemi on tiivistynyt niin, että jäljellä on kattilan pohjallinen, siivilöi se. Lisää tiivistyneeseen kanaliemeen kerma ja broilerit. Kiehauta mutta älä enää keitä.
- Hienonna yrtit ja lisää ne viillokkiin. Tarjoa kanaviillokki riisin ja mustaviinimarjahyytelön kanssa.
Vinkki!
Viillokista voi tehdä näpsäkästi vokin maustamalla sen esimerkiksi kahdella ruokalusikallisella currytahnaa ja korvaamalla kerman kookosmaidolla. Tarjoa vokki suikaloitujen kasvisten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat