Kalanugetit
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPäivitä seiti paremmaksi ja paista siitä kalanugetit. Leivitetyt kalanugetit paistuvat ihanan rapeiksi ja haarukoidaan tartarkastikkeen kera.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2017

Kalanugetit
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kalanugetit
- 400 galaskanseitifileetä (pakaste)
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1muna
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 tlsuolaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlcurrya
- 2 rklrypsiöljyä
Tartarkastike
- 3 dlturkkilaista jogurttia
- 1 1/2 dlkurkkusalaattia
- 1 rklsitruunamehua
- 1/2 tlmustapippuria
Kalanugetit valmistuvat helposti näin:
- Sulata pakastekala kohmeiseksi. Leikkaa se kahdeksaksi palaksi.
- Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle rikottu muna ja kolmannelle korppujauhot ja mausteet.
- Kääntele kalapalat vehnäjauhoissa, munassa ja lopuksi korppujauho-mausteseoksessa.
- Nosta palat leivinpaperille uunipellille. Valuta tasaisesti päälle öljyä.
- Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja rapeiksi 15–20 minuuttia.
- Sekoita jogurttiin kurkkusalaatti, sitruunamehu ja pippuri.
- Tarjoa kalanugetit kastikkeen sekä perunasoseen tai bataattiranskisten kanssa.