Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Kun haukipihvit ja mausteiset falafelit yhdistyvät, tuloksena on herkulliset kalafelit, jotka maistuvat salaatin kanssa tai vaikka pitaleivän täytteenä.
GL
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.7.2020

Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit
Ainekset (18 kpl)
- 400 ghaukifileetä
- 230 gkäyttövalmiita kikherneitä
- 1limen mehu
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rkukorianteria
- 1 rkljuustokuminaa eli jeeraa
- 1½ tlsuolaa
- 1 tljauhettua korianteria
- ½ tlchilihiutaleita
- ¼ tlkardemummaa
- ¼ tlmustapippuria
Pinnalle
- ½ dlseesaminsiemeniä
Paistaminen
- 1 dlrypsiöljyä
Kalafelit valmistetaan näin:
- Leikkaa haukifilee paloiksi ja jauha hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Siirrä kulhoon.
- Valuta ja huuhdo kikherneet. Kumoa kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Purista limen mehu. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää loput aineet monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Yhdistä kala- ja kikherneseos.
- Muotoile taikinasta pieniä pihvejä. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
- Paista pihvit runsaassa rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kalafelit salaatin ja hummuksen kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0