Kotivinkki

Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Kun haukipihvit ja mausteiset falafelit yhdistyvät, tuloksena on herkulliset kalafelit, jotka maistuvat salaatin kanssa tai vaikka pitaleivän täytteenä.
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu 20.7.2020


Reseptin ainekset (18 kpl)

  • 400 ghaukifileetä
  • 230 gkäyttövalmiita kikherneitä
  • 1limen mehu
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkukorianteria
  • 1 rkljuustokuminaa eli jeeraa
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ¼ tlkardemummaa
  • ¼ tlmustapippuria

Pinnalle

  • ½ dlseesaminsiemeniä

Paistaminen

  • 1 dlrypsiöljyä
Tulosta

Kalafelit valmistetaan näin:

  1. Leikkaa haukifilee paloiksi ja jauha hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Siirrä kulhoon.
  2. Valuta ja huuhdo kikherneet. Kumoa kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Purista limen mehu. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää loput aineet monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Yhdistä kala- ja kikherneseos.
  3. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
  4. Paista pihvit runsaassa rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kalafelit salaatin ja hummuksen kanssa.
Kommentoi »