


Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit
45 min
Kun haukipihvit ja mausteiset falafelit yhdistyvät, tuloksena on herkulliset kalafelit, jotka maistuvat salaatin kanssa tai vaikka pitaleivän täytteenä.
Reseptin ainekset
18 kpl
400 g
haukifileetä
230 g
käyttövalmiita kikherneitä
1
limen mehu
3
valkosipulinkynttä
1 rku
korianteria
1 rkl
juustokuminaa eli jeeraa
1½ tl
suolaa
1 tl
jauhettua korianteria
½ tl
chilihiutaleita
¼ tl
kardemummaa
¼ tl
mustapippuria
Pinnalle
½ dl
seesaminsiemeniä
Paistaminen
1 dl
rypsiöljyä
Kalafelit valmistetaan näin:
- Leikkaa haukifilee paloiksi ja jauha hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Siirrä kulhoon.
- Valuta ja huuhdo kikherneet. Kumoa kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Purista limen mehu. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää loput aineet monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Yhdistä kala- ja kikherneseos.
- Muotoile taikinasta pieniä pihvejä. Voitele pihvit öljyllä ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
- Paista pihvit runsaassa rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kalafelit salaatin ja hummuksen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat