Maku

Kalacurry

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Pakastekalasta valmistettu kalacurry on todellinen arjen pelastaja! Intialaishenkinen herkku saa pehmeyttä kookoksesta ja rakennetta kesäkurpitsasta ja pavuista.
GL
MU
4.3
2
Julkaistu: 14.6.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gturskaa (pakaste, tai pakasteseitiä tai -ahventa)
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 rklruokaöljyä (tai voita)
  • 1 1/2 tlcurrya
  • 1 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/4 - 1/2 tlchilihiutaleita
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 165 gkookosmaitoa (1 prk)
  • 1 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 250 gsoijapapuja (pakaste, tai herneitä)
  • 1 dlruokakermaa (tai maustamatonta jogurttia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dltuoretta korianteria (1/2 rkua)
Tulosta

Valmista kalacurry näin:

Anna kalan sulaa. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.

Kuumenna rasva paistokasarissa. Lisää sipuli ja inkivääri ja anna niiden kuullottua. Mittaa joukkoon curry, juustokumina, chili ja kurkuma. Kuumenna minuutti. Lisää tomaattipyree ja kiehauta.

Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää soijapavut ja kesäkurpitsa. Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää paloiteltu kala ja kerma. Mausta suolalla ja sitruunalla. Hauduta kypsäksi (noin 5 min).

Nosta kasari liedeltä ja anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Silppua pinnalle korianteria.

Tarjoa kalacurryn kanssa keitettyä riisiä tai perunoita. 

VINKKI! Vaikka ohjeessa kehotetaan sulattamaan kala, voit lisätä kalan kohmeisenakin. Silloin currysta ei tule yhtä kaunista, mutta maku on sama. 

2 kommenttia