Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalacurry

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Pakastekalasta valmistettu kalacurry on todellinen arjen pelastaja! Intialaishenkinen herkku saa pehmeyttä kookoksesta ja rakennetta kesäkurpitsasta ja pavuista.

14.6.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
turskaa (pakaste, tai pakasteseitiä tai -ahventa)
1/2 kpl
kesäkurpitsaa
1 kpl
sipulia (iso)
1 rkl
tuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
1 rkl
ruokaöljyä (tai voita)
1 1/2 tl
currya
1 1/2 tl
juustokuminaa
1/4 - 1/2 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
kurkumaa
2 rkl
tomaattipyreetä
165 g
kookosmaitoa (1 prk)
1 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
250 g
soijapapuja (pakaste, tai herneitä)
1 dl
ruokakermaa (tai maustamatonta jogurttia)
1 tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta korianteria (1/2 rkua)

Valmista kalacurry näin:

Anna kalan sulaa. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri.

Kuumenna rasva paistokasarissa. Lisää sipuli ja inkivääri ja anna niiden kuullottua. Mittaa joukkoon curry, juustokumina, chili ja kurkuma. Kuumenna minuutti. Lisää tomaattipyree ja kiehauta.

Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää soijapavut ja kesäkurpitsa. Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää paloiteltu kala ja kerma. Mausta suolalla ja sitruunalla. Hauduta kypsäksi (noin 5 min).

Nosta kasari liedeltä ja anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Silppua pinnalle korianteria.

Tarjoa kalacurryn kanssa keitettyä riisiä tai perunoita. 

VINKKI! Vaikka ohjeessa kehotetaan sulattamaan kala, voit lisätä kalan kohmeisenakin. Silloin currysta ei tule yhtä kaunista, mutta maku on sama. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt