3,4(7)
Juustokohokas
Kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Täyteläisen juustoinen kohokas on ihana alkuruoka tai suolainen herkkupala. Muista ottaa juustokohokas uunista vasta kun vieraat ovat pöydässä, jotta herkku on kuohkean ilmava!
30.3.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
2 rklvoita
2 rklvehnäjauhoja (luomu)
3 dlluomukevytmaitoa
4 kplmunaa (luomu)
150 gjuustoa (raastettuna)
1 dlruohosipulia (silputtuna)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksitellen maitokastikkeeseen. Lisää sekaan myös juustoraaste, yrttisilppu ja mausteet.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen maitokastikkeen sekaan.

Kaada seos voideltuun korkea reunaiseen noin 2 litran uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 150 asteessa noin 45 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua juustokohokkaiden paiston aikana.

Tarjoa juustokohokas heti, ennen kuin se lässähtää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.