Maku

Juurespyttipannu

45 min
3.5
0

Juurespyttipannu

GL
LA
MA
0
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 250 gperunaa
  • 250 gporkkanaa
  • 250 gnaurista
  • 100 gpalsternakkaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlherneitä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Lisäksi

  • 4 kplpaistettua munaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipuli sekä juurekset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää ainekset. Paista kypsiksi miedolla lämmöllä usein lastalla käännellen. Juuresten kypsymiseen kannattaa varata puolisen tuntia.

Lisää loppuvaiheessa herneet kuumenemaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttisilppua ja tarjoa paistettujen munien kera.

Juurespyttipannun lisänä maistuu myös raikas salaatti.

•Voit lisätä juurespyttipannuun halutessasi paistettuja lohikuutioita, broilerifileesuikaleita tai kinkkukuutioita.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä