Maku

Juurespihvit

40 min
4
8

Juurespihvit

GL
KA
8
4
Kotimaisista juureksista syntyvät värikkäät ja herkulliset kasvispihvit. Tässä reseptissä juurespihvit tehdään porkkanasta, perunasta ja palsternakasta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gporkkanaa
  • 100 gpalsternakkaa
  • 1 1/2 kplkeitettyä perunaa (survottuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia (kuivattu)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 kplmunaa
  • 75 gjuustoa (raastettuna, esim. parmesaani)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori juurekset ja raasta ne hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

Yhdistä kulhossa juuresraaste, perunasurvos, mausteet, munat ja juustoraaste.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista juurespihvejä 225-asteisessa uunissa kypsiksi ja kauniin värisiksi 15–20 minuuttia.

Tarjoa juurespihvit salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

*Pakasta osa pihveistä ja paista sulaneet pihvit pannulla rapeapintaisiksi ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kotimaisista juureksista syntyvät värikkäät ja herkulliset kasvispihvit.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä