Maku

Jussin ruispussit

1 h 15 min
0
0

Jussin ruispussit

LA
MA
0
0
Teksti Virpi Tissari-Simola
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 150 gtonnikalaa öljyssä
  • 85 gpekonia
  • 500 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Keitä munat (7–8 minuuttia) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

Kauli ruistaikina kahdeksi levyksi ja leikkaa molemmista levyistä 4 (noin 15×15 cm) neliötä. Sekoita riisi ja tonnikala öljyineen. Levitä seosta lusikalla taikinapalalle ja nosta päälle puolikas muna.

Kokoa taikina nyytiksi ja sulje nyytti kiinni kahden tikun avulla. Solmi kahtia halkaistu pekonisuikale pussin kaulan ympärille ja pistele pussien pintaan pieniä reikiä haarukalla.

Paista nyyttejä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Poista hammastikut ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä